Afganistan'da barış süreci: Taliban 'Kabil yönetimine saldırılarımız sürecek' dedi

Afganistan'da barış süreci: Taliban 'Kabil yönetimine saldırılarımız sürecek' dedi
Taliban Sözcüsü: ABD ile yapılan anlaşma uyarınca, mücahitlerimiz yabancı güçlere saldırmayacak, ama Kabil idaresine karşı operasyonlarımız devam ediyor.

Taliban, ABD ile barış anlaşması imzalaması öncesi Afgan güvenlik güçleriyle karşılıklı gittiği bir haftalık kısmi ateşkesi bozduğunu, operasyonlarına yeniden başlayacağını duyurdu.

Afganistan Devlet Başkanı Eşraf Gani'nin Taliban'la barış görüşmelerinin başlayacağı 10 Mart'a dek kısmi ateşkesi sürdüreceğini duyurmasını Taliban'ın tersi yönde açıklaması izledi. 

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit'ten ise "Şiddet azaltımı artık sona ermiştir ve operasyonlarımız normal şekilde devam edecektir" açıklaması geldi. 

AFP'ye konuşan Zabihullah, "ABD ile yapılan anlaşma uyarınca, mücahitlerimiz yabancı güçlere saldırmayacak, ama Kabil idaresine karşı operasyonlarımız devam ediyor" dedi. 

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcü yardımcısı Favad Aman, ateşkesin gerçekten sona erip ermediğiyle ilgili nabız yoklaması yaptığını söyleyerek "Bize ülkede büyük saldırı düzenlendiğine dair bir haber gelmedi henüz" dedi. 

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar