Baro başkanlarına yine polis müdahalesi

Baro başkanlarına yine polis müdahalesi
Ankara girişinde bekletilen baro başkanları ve avukatlara bir kez daha müdahale edildi. Yaşanan arbede sırasında avukatlar ‘Savunma susmadı, susmayacak’ sloganları attı.

Baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılmak istenilen düzenlemeye karşı 60’a yakın baronun Türkiye'nin dört bir yanından yürüyerek Ankara’ya ulaştığı "Savunma Yürüyüşü" 5’inci gününde. Dün yurt genelinden gelen baro başkanları ve avukatlar ile Ankara Barosu’nun onları karşılamasına izin vermeyerek müdahale eden polis, bekleyişini sürdüren avukatlara gece saatlerinde bir kez daha müdahale etti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan bilgiye göre Ankara girişinde bekleyen baro başkanları ve Ankara barosu üyesi avukatlara polis bir kez daha müdahale etti. Barikat içerisindeki baro başkanlarının tuvalete dahi gitmesine izin vermeyen polisler, desteğe gelenleri de alandan uzaklaştırmaya zorluyor. Barikatların gevşetilmesi için uğraşan avukatlar ile polisler arasında arbede yaşandı.

POLİS HUKUKÇULARA 2911’İ ÖĞRETMEYE KALKTI

Polisler, avukatlara 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet ettikleri anonsu geçerek, avukatların dağılmasını istedi. Duruma tepki gösteren avukatlar "2911 sayılı kanunu bir kez okudunuz mu?" diyerek tepki gösterdi.

AVUKATLAR ALANDAN UZAKLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILDI

Polisler avukatlara "arabaya binin gidin" diye talimat vermeye çalışırken, avukatlar da "senin keyfine göre mi hareket edeceğim? Yürüyüş hakkım yok mu?" sözleriyle karşılık verdi. Polisler, avukatların ihtiyaçlarını gidermek için oturduğu işletmeden zorla çıkararak, boşaltmaya başladı. Avukatlar polisler tarafından zorla alandan uzaklaştırılıyor.

ALKIŞLARLA PROTESTO

Baro başkanları yaşananlara tepki göstererek, bariyerlere yüklenmesi sonrası bariyerler genişletildi. Bu sırada polislerin baro başkanına "terbiyesiz" demesi üzerine avukatlar yaşananları "Savunma susmadı, susmayacak" sloganları ve alkışlarla protesto etti.

Avukatların tüm saldırı ve baskılara karşı bekleyişi devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar