Çiğ köfteden 'Çanakkale Köprüsü' ilgi odağı oldu

Çiğ köfteden 'Çanakkale Köprüsü' ilgi odağı oldu
İstanbul Bahçelievler'de düzenlenen çiğ köfte festivalinde 20 usta tarafından yapılan "Çanakkale Köprüsü" igili odağı oldu.

İstanbul Bahçelievler'de Belediye ile İstanbul Etsiz Çiğköfteciler ve Esnaf Sanatkarlar Derneği (ÇİĞDER) tarafından Çiğ Köfte Festivali düzenlendi.

Belediyenin yanındaki Kamu Binaları Meydanı'nda yapılan etkinlikte, yaklaşık 3 ton çiğ köfte dağıtıldı. 20 usta ise çiğ köfteden "Çanakkale Köprüsü" yaptı.

En hızlı çiğ köfte yeme yarışmasında 20 dilim çiğ köfteyi en kısa sürede yiyen Orhan Kaplan'a 10 kilo, diğer yarışmacılara ise 1'er kilo çiğ köfte hediye edildi. En iyi çiğ köfte yoğurma yarışmasında ise Şeyhmus Yalçın birinci olarak 10 kilo çiğ köfte kazandı.

BELEDİYE BAŞKANI: VATANDAŞLARIMIZ KÜLTÜRLERİNİ KAYBETMESİNLER İSTİYORUZ

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Her bölgeye özel festivaller yapıyoruz. Daha önce Karadeniz Bölgesi için Hamsi Festivali yapmıştık. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki vatandaşlarımızın kültürünü ilçemizde yaşatmayı amaçlıyoruz. Güzel kültürlerini kaybetmesinler istiyoruz" dedi.

'AŞKLA YOĞURUYORUZ'

18 yıllık çiğ köfte ustası Derviş Yağcı da "Sabah 9'dan beri çiğ köfte yoğuruyoruz. Hiç yorulmadan aşkla, zevkle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Festivale katılan Elazığlı Şevket Tay ise "Almak için bir saat sıra bekledim ama değdi çünkü çiğ köfteyi seviyorum. Ben acılı çiğ köfte severim" dedi.

Festivalin sonunda müzisyen Latif Doğan sahne aldı. (DHA)

Öne Çıkanlar