Haşdi Şabi Komitesi: IŞİD'in Feluce’yi işgal girişimi engellendi

Haşdi Şabi Komitesi: IŞİD'in Feluce’yi işgal girişimi engellendi
Haşdi Şabi Komitesi, IŞİD'in Anbar’ın Feluce ilçesine bağlı Secir bölgesini işgal girişiminin engellendiğini ve yaptıkları operasyonun ardından IŞİD'lilerin kaçtığını duyurdu.

Haşdi Şabi Komitesi’nden yapılan açıklamada, Anbar’ın doğusuna düzenledikleri operasyon sonucunda IŞİD'lilerin Feluce yakınlarındaki Secir bölgesini işgal girişiminin engellendiği belirtildi.

Rojnews'in aktardığına göre, IŞİD'in yenilgiye uğratılması ve güçlerinin müdahalesinin ardından bilinmeyen bir yere kaçtığı belirtilen açıklamada, güçlerinin IŞID'lileri yakalama ve üslerini imha etme operasyonunun devam edeceği bildirildi.

IŞİD'in bu saldırısının ardından Anbar, Diyala ve Ninova il sınırlarındaki Irak güçleri IŞİD saldırılarına karşı hazırlanıyor.

HAŞDİ ŞABİ NEDİR?

Haşdi Şabi Türkçe adıyla Halk Seferberlik Güçleri (Arapça: الحشد الشعبي, "el-Haşdi eş-Şabi") çoğunlukla Şiilerden oluşan, Sünni, Hristiyan ve Ezîdîleri de içeren yaklaşık 40 farklı gruptan oluşan, Irak hükümetinin de desteklediği ortak politik cepheyi barındıran örgüt.

Öne Çıkanlar