Hendek Davası'ndan vazgeçmeleri için ailelere 500 bin TL teklif etmişler

Hendek Davası'ndan vazgeçmeleri için ailelere 500 bin TL teklif etmişler
Hendek Davası'nda kardeşini kaybeden Kadriye Cinoğlu: Saygın bir iş adamı olduğunu söyleyen Yaşar Çoskun seri katildir... 500 bin TL teklif ettiler, davadan vazgeçmemizi istediler.

ARTI GERÇEK- Sakarya'nın Hendek ilçesinde Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda yaşanan patlamaya ilişkin davanın bugünkü duruşmasında, patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar’ın yakınları ifade verirken tansiyon yükseldi, gerginlik nedeniyle duruşmaya bir süre ara verildi. Sebahattin Tepeçınar’ın kızı ve kardeşi fenalık geçirdi. Fenalık geçirenlerin bazıları ambulansla hastaneye kaldırıldı.

'ÖLÜMÜNE KADAR BU DAVADAYIZ'

Patlamada ölen Sebahattin Tepeçınar’ın kardeşi Kadriye Cinoğlu, şunları söyledi:

"Merhum Sabahattin Tepeçınar'ın kardeşiyim. Kaçak olarak muskaların kağıtlarını yapılması için eve gönderiyorlardı. Kağıt bitince, Yaşar Coşkun abimin kağıtları çaldığı imasına bulunmuş ve 'siz şerefsizsiniz çalarsınız' demiş. 

Saygın bir iş adamı olduğunu söyleyen Yaşar Çoskun seri katildir... 500 bin TL teklif ettiler, davadan vazgeçmemizi istediler. Üç ay sonra benim diğer abim Covid-19'dan öldü. Biz kardeşimizi asla satmayız dedik. Biz bu davadan asla vazgeçmeyiz. Ölümüne kadar bu davadayız."

'BURAYA RUHSAT VEREN HERKESTEN ŞİKAYETÇİYİM'

Sabahattin Tepeçınar’ın diğer kardeşi Hatun Tepeçınar Göktepe, "Kardeşim patlamadan bir kaç gün önce 'Cumartesi günü bile çalışıyoruz sipariş gelmiyor, mallar birikti, bir gün patlatacağız' dedi. Bu Türkiye de dayısı olanın devranı değişsin. 

Burası oyuncak fabrikası değil. Buraya ruhsat veren herkesten şikayetçiyim. Benim kardeşim mezarda onlar duvarlar arasında çürüsün." diye seslendi.

Müşteki Emina Aygün ise, "Sabahları işe başlamadan önce iş arkaşlarımızla helalleşiriz. Sonra çalışmaya başlarız. Çünkü ya canlı çıkarız ya ölü" dedi. 

Öte yandan sanık avukatları da şikayetçi ve mağdurlar ile onların avukatlarının duruşma salonu dışında kendilerine baskı uyguladıkları iddiasıyla şikayetçi oldular.

'ONU BARO BAŞKANI SEÇENLERE YAZIKLAR OLSUN'

Patlamada hayatının kaybedenlerin yakınlarından birisi de Sakarya Baro Başkanı’nın sanık avukatlığını yapmasından şikayet ederken, kolluk görevlilerinin de kendisini sürekli olarak kontrol etmesinden yakındı. Söz konusu mağdur şöyle konuştu:

"Ben Sakarya Baro Başkanı'nın böyle bir olayda karşı tarafın avukatı olmasından mustaribim. Yazıklar olsun. Onu baro başkanı seçenlere yazıklar olsun. Sakarya Barosu hukuk komisyonunda oylama yaparken çekimser kalıyor. Nasıl barosunuz, nasıl baro başkanısınız? Beni taciz ediyorlar bir de olay çıkarayım diye taciz ediyorlar içeride. Buradan kolluk kuvvetlerine de rica ediyorum. Hepimiz kardeşiz bana özellikle terörist muamelesi yapmayın, başımı döndürüyorum kolluk kuvveti. Ya bana yapmayın bunu, nefes almaya korktum yeter artık."


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar