Süleymani suikastinin birinci yılı: Anmalara binlerce kişi katıldı

Süleymani suikastinin birinci yılı: Anmalara binlerce kişi katıldı
İranlı general Kasım Süleymani'nin mezarı başında düzenlenen törene binlerce İranlı katıldı.

​Irak'ın başkenti Bağdat'ta 3 Ocak 2020'de ABD'nin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden İranlı general Kasım Süleymani için ölümünün birinci yılında İran, Irak, Lübnan ve Yemen'de anma törenleri düzenlendi.

ABD'nin düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, birinci ölüm yıl dönümünde memleketi Kirman'da anıldı. Kentteki Süleymani'nin mezarı, ziyaretçi akınına uğradı. 

Süleymani'nin mezarı başında düzenlenen törene İranlı generalin ailesi ile çok sayıda üst düzey askeri ve sivil yetkili ile binlerce İranlı katıldı.Süleymani'nin mezarı başında düzenlenen törende, İranlı generalin ailesi ile üst düzey askeri ve sivil yetkililer de hazır bulundu. Törene, bir çoğu Kasım Süleymani'nin posterlerini taşıyan binlerce İranlı katıldı.

BAĞDAT'TA TÖREN NEDENİYLE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Süleymani için Irak'ın başkenti Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda gösteri düzenlendi. Tören nedeniyle Bağdat'ta geniş güvenlik önlemleri alındı. ​Irak Polisinden Yüzbaşı Ahmed Halef yaptığı açıklamada, "Bağdat'ta güvenlik durumu gergin. Başkentte Yeşil Bölgeyi hedef alacak herhangi bir füze saldırısı girişimi ihtimaline karşı güvenlik güçleri konuşlandırılıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat'ı ziyareti sırasında ABD'nin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Saldırıda Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte 10 kişi öldürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar