Zeytinliklerin talana açılmaması konusunda geri adım attırıldı, şimdi ormanların talana açılmasının önüne geçmek için mücadele etmek gerekiyor.
Artan nüfus, iklim değişikliği ve azalan su kaynakları nedeniyle Türkiye'de kişi başına kullanılabilir yıllık su miktarının 1000 metreküpün altına inmesi ile "su fakiri" olması bekleniyor.
HES talanına karşı 2009'da Alakır Nehri Kardeşliği doğdu ve mücadele günümüze kadar aralıksız devam etti, hala da tüm gücüyle sürüyor.
ÇED, formalite gereği bir rapor veya sıradan bir belge değil. Bir planlama, çevreye verilecek olumlu/olumsuz etkileri görebilme, riskleri hesaplama sürecidir.
Berat Albayrak, nükleer santralin temelinin atılacağını söyledi ve ekledi: 2023 yılına yetişecek
Cerattepe'de yapmak istediği madencilik faaliyetleri Artvinliler tarafından durdurulan Eti Bakır şirketi Artvinlileri ikna için 14 kişilik bir grupla para karşılığı sözleşme imzaladı.
Uluslararası terminolojiye "beyaz fil" olarak giren mega projeler, dünyanın her yerinde ya dış borçlanmalara, yerinden edilmelere hatta katliamlara ya da dev zararlara neden oluyor.
Türkiye'yi orman arazilerinin madencilik faaliyetlerine peşkeş çekildiği, üstelik ormanlar talan edilirken sermayenin ödemesi gereken bedellerden muaf tutulduğu yeni bir dönem bekliyor.
Bir yandan, Türkiye'yi çağdaş, laik, demokratik, hukuk devleti ilkelerine geri dönmesi çağrısı yapıp diğer yandan bankalar eliyle mega projelerin desteklenmesi kabul edilebilir değil.
Türkiye'de AKP iktidarlarıyla birlikte ormanları yok etmek, nehirleri, denizleri, ovaları, yaylaları talana açmak yerine ömrü 30-40 yıllık projeler inşa etmek politika olarak sunuluyor.
İklim değişikliğin sorumlusu kim ve buna bağlı masrafları kim ödemeli sorusunun yanıtı iklim etkileri ağırlaştıkça ve pahalılaştıkça daha büyük aciliyet kazanıyor.
hayvanlar, hayatımızın ve siyasetin her alanında ve ânında aklımızda ve yanımızda olmalı; o zaman tabağımızda da git gide daha az yer alacaklarına şüphe yok.
Akılda tutulması gereken en önemli nokta ise şu, iklim değişikliğinin yarattığı adaletsizliği gideremeyenler, dünyaya başka türlü bir adalet vaat edemez...
İklim değişikliğinin yarattığı etkiler, doğal kaynaklara, özellikle suya, tarıma elverişli arazilere, ormanlara ve yeraltı kaynaklarına erişimi de doğrudan etkiliyor.
Hindistan'ın başkenti Mumbai'deki mavi köpekler herkesi ürkütmüştü.
Yan yana, acayip bir hızla yükselen beton binaların harcı kanla karılırken şehirlerde nefes alacak, sosyalleşecek, afette toplanacak alan kalmadı.
2016'da çoğu Latin Amerika'da olmak üzere 24 ülkede 200 aktivist yaşam alanlarını yok eden maden, baraj ve yasadışı ağaçsızlaştırma projelere karşı seslerini yükselttikleri için katledildi
Kimse kimseyi kandırmasın. Dünya bizi kıskanmıyor; sadece düşmanımız gülüyor, dostumuz üzülüyor, ayıplıyor.
Yağmur suları aşırı betonlaşma ve ormansızlaştırma sebebiyle akacak yer, sızacak toprak bulamadı, haliyle su baskınları meydana geldi.
OHAL dönemindeyken çevre mücadelesini lüks görenlere de bir 5 dakika nefessiz kalmalarını, sonra tercihlerini yapmalarını öneriyorum...
'İğneada'da meydana gelecek bir radyoaktif sızıntının, İstanbul'un yanı sıra, nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu Türkiye'nin batı bölgelerini etkileyeceği görülmektedir.!
İnsanlığın sebep olduğu en büyük sorunlardan birisi olan iklim değişikliğine; işbirliği ve dayanışma temelinde olmayan herhangi bir biçimde çözüm bulmak mümkün değil...
Siyasi iktidarın şirketler lehine kullandığı kamu gücüyle şirketlerin finansal gücü birleşince, ortaya insanı yok etmek üzere kenetlenmiş bir güç odağı ortaya çıkıyor.
İstanbul’un dört bir yanında yükselen dev bina ve gökdelenler insan yaşamını olumsuz etkiliyor.
Tasarıda tüm bunlar için güzel bir kılıf da hazırlanmış: Yeniden değerlendirme. Yasa yürürlüğe girerse bugüne kadar ilan edilmiş tüm koruma alanlarının statüsü yeniden değerlendirilecek.
ABD'li teknoloji devi Apple, çevre projelerine yatırım yapmak için 10 yıl vadeli 1 milyar dolarlık tahvil çıkarmayı planladığını açıkladı.
Türkiye, hem gelişmekte olan ülkeler sınıfında yer almak hem fon tarafından desteklenmek hem de kömüre yatırım yapmak istiyor.
Bolu'nun Yeniçağa İlçesi Eskiçağa Köyü yakınlarında 2009 yılında açılan kalker ocağı, kırma ve eleme tesisi bölge ormanını tahrip etti.
Cem Yılmaz'ında aralarında olduğu tanınmış sanatçılardan doğa sorunlarına müzikli destek
Skipping Rocks firması labaratuarında bulunan Ooho! isimli jeller sayesinde su şişeleme anlyışımız değişecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.