Merkez Bankası'nda Ağbal'ın görevden alınıp yerine Kavcıoğlu'nun getirilmesi sonrası sığ işlemlerde dolar, geçen hafta kapanışına göre yükselerek 8,40'a dayandı.
Dolar, bir haftadır 7.50 etrafında dalgalı seyir izledikten sonra dün HDP'ye kapatma davası açılması sonrası 7.64'e kadar yükseldi. Kur güne 7.50'nin hemen altında başladı.
'Merkez köşeye sıkıştı. Faiz artırmazsa dolar kurunun tekrar 8.50’ye geleceğine dair yabancı raporları havada uçuşuyor'
Gözler yarın Merkez Bankası'ndan gelecek faiz kararına çevrilmişken, ABD tahvil faizlerinin artışıyla en yüksek 7,53'ü gören dolar, HDP kapatma davasıyla 7,60'lara sıçradı.
Dolar/TL, 7.5 etrafında dalgalı bir seyir izlerken piyasada bugün ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı, yarın ise Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı izlenecek.
Dolar/TL 7.50'nin üzerinde hareket ederken, döviz kurlarının yönü için gözler Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı ile ABD tahvil faizlerinde olmaya devam ediyor.
Tahvil getirilerinin artması TL'nin de aralarında olduğu gelişmekte olan para birimlerini baskılamayı sürdürüyor. Bu hafta TCMB'nin açıklayacağı faiz kararı yön belirleyici olacak.
Dolar, güne 7.48 seviyesinde başladıktan sonra Erdoğan'ın açıklayacağı reform paketi öncesi 7.56'ya çıktı. Daha önce açıklanan paketler uzmanlara göre çözüm getirmedi.
ABD tahvil getirilerinin hafta başında belirginleşen yükselişiyle 7.80'e yaklaşan dolar, dün ilgili tahvil ihalesinin sorunsuz geçmesiyle ve ABD enflasyon verileriyle 7.50'nin altına indi.
ABD tahvil getirilerinin hafta başında belirginleşen yükselişiyle 7.80'e yaklaşan dolar, yönünü 7.70'ten aşağı çevirdi. Ancak, bankacılara göre tahvil getirileri kaynaklı baskı devam ediyor.
ARTI TV'de yayımlanan Ekonomi Politik programının konuğu DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı oldu.
Ocakta kurun gerilemesiyle yılın ikinci çeyreğinde faiz indirimlerinin başlayabileceği tahminleri tutmadı. Kur, 7,60-7,70 bandına çıkarken, faizde ve enflasyonda artış beklentisi hakim.
Dolar, kritik seviye olan 7.70 civarında baskı altında kalmaya devam ederken, Merkez Bankası'ndan faiz artışı yapması gerekeceğine dair beklentiler ve fiyatlamalar güçlendi.
TL, haftanın ilk işlem gününde dolar karşısında yüzde 1'i aşan kayıp yaşadı, kur 7.68'i test etti. Artan dolarla birlikte Türkiye'nin kredi temerrüt takas risk primi yılın zirvesine çıktı.
Eğilmez, dolar bazında hesaplandığında Türkiye'nin 2020'de yüzde 5.8 küçüldüğüne dikkat çekerek, 'GSYH, TL cinsinden sürekli büyürken dolar cinsinden 2016 dışında sürekli küçülüyor' dedi.
Dolar son birkaç haftada 6.90-7.4915 arasında dalgalı bir seyir izlerken, ABD tahvil getirilerinin yüzde 1.5'e doğru yükselişe geçmesiyle kur yeniden 7.50'ye doğru baskı altında...
Gök taşını görmek isteyen birçok kişinin kendilerini ziyarete de geldiğini söyleyen Yılmaz, 'Taş için birçok ziyaretçi geldi' dedi.
Birçok yabancı kurum dolar/TL'ye ilişkin iyimser beklentiler ortaya koyarken, Standard Chartered analistleri yıl sonunda kurun 9 lirayı göreceğini öngördü.
Haftaya düşüşle başlayan döviz kurları, haftanın ikinci gününde dün çekildikleri seviyeleri koruyor. Dolar/TL, 7.34'lerden işlem görürken euro/TL ise 8.81 seviyelerinde değerleniyor.
Büyüme verisinin açıklanmasının ardından güne 7.40'ın altında başlayan dolar 7.25'e kadar geriledi. Kabine toplantısından çıkacak kararlar piyasa tarafından yakından izleniyor.
TL varlıkların yurtdışı piyasalardan negatif yönde ayrıştığı bir anda ABD tahvil faizlerindeki sert yükselişle tüm dünya borsalarında satışlar hızlandı.
Türkiye'nin risk primi, dolar/TL kurunun 7,40'lar seviyesine yükselmesiyle birlikte yeniden 300 baz puan seviyesinin üzerine çıktı.
TL'deki değer kaybında etkili olan ABD tahvil faizlerindeki sert yükseliş, ABD'de artan enflasyon endişelerinden kaynaklanıyor. İçeride ise rezerv ve Albayrak tartışmaları gündemde...
Geçen hafta 6,89'a kadar gerileyen dolar, dün akşam 7.44'ü, bu sabah da 7.47'yi gördü. ABD tahvil faizlerindeki artış, gelişen ülke para birimlerinde değer kayıplarını beraberinde getirdi.
Dolar/TL, 7.20 seviyesinde seyrine devam ederken, kasımdan bugüne neredeyse aralıksız her gün benzer para birimlerinden pozitif ayrışan TL'de bu hafta itibarıyla negatif ayrışma görülüyor.
Erdoğan, kamuoyunda tartışma konusu olan döviz rezervleriyle ilgili, 'Rezervler kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı' dedi, dolar 7,18 seviyesini geçti.
Dolar, hafta başından beri yüzde 2'den fazla artarken, Merkez Bankası zorunlu karşılıklarda artışa giderek yeni bir sıkılaştırma adımı attı. TL'de uzun bir aradan sonra negatif ayrışma var.
Bir yandan dolardaki dalgalanma izlenirken, diğer taraftan Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemi kapsayan Merkez Bankası rezerv kayıplarına ilişkin tartışmalar takip ediliyor.
Güne 7 seviyesinin hemen altında başlayan dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Merkez Bankası rezervlerine ilişkin açıklamalarıyla 7,05'i gördü.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin görünümünü durağana çevirmesinin ardından ilk işlem gününde dolar/TL'de yataya yakın bir seyir izlendi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.