Ancak kendini hala iktidar zannetme hali, muhalif olsanız da bu dili, kültürü geliştirmenize engel oluyor.
'Umarım yalan söylüyorlardır; umarım gizliden gizliye de olsa bir hazırlıkları vardır. Yoksa bu 'sürekli savunma' taktiğiyle sadece onlar daha çok gol yemez, hepimiz bu maçı kaybederiz.'
İktidarın 2023 söyleminin aslı yok. Seçimin 2023’e kalması olanaksız. Ama iktidarın niyeti ‘erken’ değil, işine geldiğinde ‘baskın’ seçim.
Olmaz ya AKP, HDP’ye çiçek attığında, İstanbul seçimlerindeki tavrı ile ülkenin geleceğini değiştirdiği halde adını anmaktan imtina eden muhalefet panik halde HDP mi diyecek mesela?
'İki ittifakın başabaş olduğu, kararsızları yanına çekenin seçimi kazanabileceği düşünülürse 2021’in çok, ama çok gerilimli olacağı öngörülebilir.'
Parti kongresindeki konuşmasında, İzmir'de meydana gelen depreme değinen Erdoğan, her afet sonrası yaptığı gibi yine vaatlerde bulunarak, muhalefeti hedef aldı.
'Tayyip Erdoğan ve yeni ittifak güçleri 15 Temmuz Darbe girişimini de bahane ederek, ‘ikinci cumhuriyeti’ kurmak için kendilerine bir zemin yarattılar. '
CHP Grup Başkanvekili gündemi değerlendirirken 'Cumhurbaşkanına bu kadar yalan attırmayın. Milletimiz evlerine baktırmalıymış. Evlere devlet bakacak. Vatandaş çocuğuna bakamıyor' dedi.
Zulmüne bir meşruiyet kazandırmak için erken ya da zamanında seçime mutlaka gidecektir Erdoğan. Ama bu hiçbir zaman eşit, adil ve serbest yapılmış seçim olmayacaktır.
Muhalefet geleneği zayıf olsa da bu toplumda, yarın için genç, diri, dinamik, radikal itirazı olan bir iktidar karşıtlığı elzem. Yenilikçi, yaratıcı, çağdaş bir gelecek için…
CHP, Ajansın ‘rant paylaşım sistemine dönüşeceği’ uyarısında bulunurken, HDP ‘Bağışçıların ‘riskli bağışlarda’ bulunabileceği bir yapı kurulmamalıdır’ dedi.
hiçbir değişiklik halk kitlelerini ikna etmeden, onların onayı olmadan, en azından önemli bir kesimini işin içine dahil etmeden sağlanamaz.
Bir süredir HDP'ye ilişkin eleştirilerde bulunan Ayhan Bilgen partisinin kapatılmasından ziyade seçime giremeyecek duruma getirileceğini savundu.
‘Üç Y ile mücadele edeceğiz’ diye iktidara gelen AKP, ülkeyi yoksulluğa, yolsuzluğa, yasaklara boğdu, iktidarının bekası için de dördüncü Y’ye sarıldı. Bakınız 6-8 Ekim Kobane olayları…
Muhalefet, dış politikada her zaman iktidarın arkasında hizaya geçebiliyor, çünkü dış politikanın içeride “milli duruş” sergileme gibi bir zaruriyeti var.
'Türkiye'de muhalefet ne yazık ki dağınık. Bu durum muhalefeti zayıflatıyor ancak Erdoğan'a güç veriyor.'
'Abdullah Gül'ün Erivan'a geldiği o zamanlarda ne kadar da iyimserdik barış konusunda... Bir de bugünkü halimize bakın.'
Ancak, bugün bile, yeni sisteme rağmen bile, hala bazı kurumlar, sallansalar da, ayakta gibiler.
Ortak noktalar; her üçünde devlet başkanlarının uzun süre iktidarda kalmaları ve muhalefetle çatışmaları.
Türkiye’nin eski ve yeni partilerinin demokrasi mücadelesi işte bu kadarına yetiyor. Hedef HDP ise hedef tüm muhalefet. Bunu diyemiyorlar.
'Kürt siyasetine diz çöktürüp, muhalefet blokundan çıkmak veya seçimi boykot etmeye zorlamak istiyorlar.'
Savaş politikalarına destek veren ana muhalefet iktidarın kaybettiği oyları bir türlü kazanamıyor. Kararsızlar ve protesto oyları yüzde 17 civarında. CHP yüzde 21.2 seviyesinde.
Bir avuç milletvekilinin sokakta dayak yemek dahil, her şeyi göze alması da yetmiyor. Tvit atmak yetmiyor. 'Hukuk yollarına başvuracağız' demek, hiç yetmiyor.
'Hiç de çekinmiyorlar.'
Dışişleri Bakanı’nın Doğu Akdeniz için ‘önkoşulsuz müzakereye hazırız’ açıklamasını hatırlatan Saruhan Oluç, Meclis’teki partilerle görüşmek için neden koşul öne sürüldüğünü soruyor.
Saray iktidarı ülkede oyun kurucu olma gücünü çoktan yitirmişti ama şimdi geldiği noktada oyun bozucu rolünü bile oynayamıyor.
Türkiye’nin her bir köşesinden ve her kesiminden farklı dillerde isyan sesleri yükselirken, kriz bu denli derinleşmişken daha ne gerekir ki?
Kendilerini muhalefet partisi sananların büyük bir çoğunluğu temel konularda Tek Adam’ın safında. İç politikada muhalif, dış politikada müttefik olunamaz ki…
Şaka gibi: 12 Eylül darbesinin üzerinden 40 yıl geçmiş bile! Paşalar sizlere ömür olduğu halde, fikirleri ve kurdukları yapı 40 yıldır iktidardaysa bu işte bir terslik yok mu?
Evde kaderine terk edilen, daha başında sağlık hizmeti alamadığı için ağırlaşan ve ölen yurttaşlar...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.