Eğilmez, 'Kurları düşürmek ya da TL'ye değer kazandırmak istiyorsak bir risk listesi hazırlayıp onları çözmeye başlamamız gerekiyor' değerlendirmesinde bulundu.
Küresel piyasalarda uzun süre biriken risklerin birden fiyatlandığını söyleyen Yeşilada, 'AKP, bir gecede tüm politikalarını dünya ekonomisi kurallarına ayarlasa da sıcak para gelmez' dedi.
IMF, El Savador'u ABD Doları'nın yanı sıra kripto para Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etme kararından 'çeşitli riskler barındırdığı' gerekçesiyle vazgeçme uyarısında bulundu.
Dünyanın önde gelen finans kuruluşları TL'deki sert değer kaybının Türkiye için yarattığı riskleri saydı. FT'de bu riskler enflasyon, bankacılık, dolarizasyon, dış borçlar olarak sıralandı.
Kripto varlıklar için rapor yazan TCMB, 'asli değeri yok, değeri çok oynak' ifadesine yer verdi. Raporda avantajlar, dezavantajlar ve vatandaşların dikkatli olması için uyarılar yer aldı.
S&P, 'Güvenlik ve siyasi riskler, İsrail'deki toplumsal gerilimlerin artmasının yanı sıra Hamas ile çatışmaların alevlenmesine bağlı olarak keskin şekilde arttı' açıklaması yaptı.
Dünya Bankası'nın son Türkiye Ekonomik İzleme Raporu'nda, 'Salgınının yeniden yükselişe geçmesi riskleri küresel toparlanmayı ve Türkiye'nin büyüme beklentilerini etkileyebilir' denildi.
Hüseyin Aydın, bankaların yurt dışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ancak risklerin arttığını ifade ederek, bu riskleri yöneteceklerini kaydetti.
Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl hazırlanan Küresel Riskler Raporu'nda çevresel riskler yine ağır bastı. Pandemi ve beraberinde artan eşitsizlikler jeopolitik risklere işaret ediyor.
IMF, bugünkü raporunda ekonomik faaliyetlerin haziran ayından bu yana arttığı, ancak toparlanmanın hız kesiyor olabileceğine ilişkin sinyaller geldiği uyarısında bulundu.
BIS, 'Fed'in şirket tahvillerini satın almak için çeşitli araçlar tanıtmasına rağmen bu konuda hala stres devam ediyor, swap piyasalarını olumsuz etkileyebilir' uyarısı yaptı.
Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi profiline ilişkin koronavirüs kaynaklı risklerin esas itibarıyla küresel finansal koşullardaki bozulmadan geldiğine dikkat çekti.
Küresel piyasalardaki koronavirüs endişelerinin yanı sıra Suriye kaynaklı riskler piyasanın radarında kalmaya devam ediyor. Dolar sabah saatlerinde 6,14-6,15 bandında...
IMF Başkanı Georgieva, düşük verimlilikle ekonomik büyüme, düşük faiz oranları ve düşük enflasyonun, 2020'de önde gelen riskler olduğunu söyledi.
Dünya Ekonomik Forumu'nun Küresel Riskler Raporu'na göre, gelecek 10 yılı en fazla etkileyecek küresel riskleri, iklim değişikliği ve ona bağlı çevresel olaylar oluşturacak.
Madde 4 kapsamındaki incelemelerini tamamlayan IMF heyeti, büyümenin yeniden başladığını ancak dış ve iç risklere karşı hassasiyetin sürdüğünü açıkladı.
Uluslararası piyasalarda gözler bugün yapılan yerel seçim sonuçlarına ve ABD ile Türkiye ilişkilerinde yaşanabilecek olası gelişmelere çevrildi.
Veliler kursa ilişkin riskler nedeniyle müftülüğe yapılan şikâyetlerden sonuç alamadılar.
TEPAV raporunda, AKP’nin vergi indirimi ve seçim müjdelerinin riskleri artırdığına, mega projelerin de bütçeye etkisinin tam bilinemediğine dikkat çekti.
Merkez Bankası PPK tutanaklarında, enflasyon görünümünde bir miktar iyileşme gözlenmekle birlikte fiyat istikrarına yönelik risklerin sürdüğü vurgulandı.
Fitch Ratings Türkiye Direktörü Gamble, 'Büyümenin yavaşladığı ve işsizliğin arttığı bir ortamda mali politika tarafında hala riskler var' dedi.
TÜSİAD Başkanı Bilecik, 'Ekonominin bu hale gelmesinde önce iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor; kredi daralması bitmeden bu kriz bitmeyecek' dedi.
Türkiye bankacılık sektöründeki riskleri milyarlarca dolar olan bankaların hisselerinde düşüş sürüyor. Avrupalıların yanı sıra Körfez bankaları da düşüşte...
İktisatçı Mustafa Sönmez ekonomide kemer sıkmaya ihtiyaç olduğunu ancak bunu uygulamanın kolay olmayacağını belirtti. Sönmez, 'AKP-MHP koalisyonu güven vermiyor' dedi.
Moody's’in Türkiye'nin kredi notu kararının 'politik' olmadığını belirten uzmanlara göre, kararın sonuçlarını izlemek gerekiyor.
IMF Başkanı Lagarde, ticarete ilişkin tartışmalar, para politikasındaki normalleşme ve teknolojik değişimlerin küresel ekonomide risklerin arttığı bir değişime yol açtığını belirtti.
Dünya Ekonomik Forumu'nun raporu'na göre, 2018'te hava ve ısı kaynaklı çevresel tehditler, ekonomik eşitsizlik ve siber saldırılar dünya için en büyük riskler arasında yer alacak.
Deutsche Bank 2018'de piyasadaki 30 riske dikkat çekti. Banka, hem piyasalardaki gelişmeleri hem de bazı ülkelerdeki seçimleri riskler arasında sıraladı.
Merkez Bankası’nın 2017 yılının ilk Finansal İstikrar Raporu'nda, ekonomik faaliyetlere yönelik aşağı yönlü risklerin azaldığına dikkat çekildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.