Cinayet oyunları mı yoksa modernizm eleştirisi mi?

Cinayet oyunları mı yoksa modernizm eleştirisi mi?
Bu haftanın dikkat çeken filmleri, 'Testere' serisinin son filmi 'Testere: Jigsav Efsanesi' ile konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler ve sosyal sansür gibi konuları işleyen 'Kare'.

HABER MERKEZİ- Üçü yerli 6 film bu hafta vizyona giriyor. Sinema eleştirmenlerinin mutlaka izlenmesi gerektiğini söyledikleri Cannes Film Festivali'nde büyük beğeni toplayan "Kare" (The Square) izleyiclerle buluşuyor.

"TESTERE: JİGSAV EFSANESİ"

Bir kült olma yolunda ilerleyen Tobin Bell'in hayat verdiği Jigsaw karakteri seri ilerledikçe etkisini yitirmeye başaldı. 13 yıl önce James Wan'ın yönetmen çektiği, finaliyle izleyicileri şoke eden,  kaotik mekanda çaresizliğiyle dehşete düşüren iki insanın hayatta kalma çabasını izlemek yeni ve heyecan vericiydi. Yeni testere filmini eleştirmenler sınırlı hayal gücüyle çekildiği görüşünde hemfikirler. Filmin konusu kısaca şöyle: Tüm şehirde vahşice seri cinayetler işleniyordu ve tüm kanıtlar John Kramer'i işaret ediyordu. Ama bu nasıl olabilirdi? Jigsaw olarak bilinen John Kramer, yıllar önce ölmüştü. Filmin yönetmen koltuğunu Michael Spierig ve Peter Spierig paylaşıyor. Jigsaw rolünde ise Tobin Bell var.



"KARE"

Ruben Östlund, kara komedi denilen türün tam karşılığı. 2014'te "Force Majeure" filmiyle izleyenleri kendisine hayran bırakmıştı. İnsanoğlunun modern dünyaya uyum sağlamaya çalışırken girdiği halleri, yukarıdan bakmadan, kendisini de dahil ederek anlatıyor. Modernizmin manzarasını  saçma bir bakış, manasız bir adım, mimikler ve zeka ürünü esprilerle resm ediyor. "Kare" çağdaş sanat, monarşi, kadın - erkek ilişkileri, yalnızlık ve sosyal medya bağımlılığıyla ilgili bu kez çok daha çıplak bir hikaye anlatıyor. Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West ve Tery Notary muhteşem oyuncu kadrosunu oluşturuyor.

2017 Cannes’da gösterimi yapılan The Square (KARE), İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler, sosyal sansür vb. konuları İskandinav perspektifinde, politik ve sosyal bir çerçevede inceleyen bir film.

 



"DÜNYANIN EN GÜZEL KOKUSU 2"

Filmde Derya'sını kaybeden Hakan'ın tutunma çabasını izliyoruz. Hayatına girmek için aralık kollayan kadına direnen adamın duygusal hikayesi .Bbirbirini kaybetmekten korkan aşıklar için ideal bir seçim olacaktır. Yönetmen ve senarist Mustafa Uğur Yağcıoğlu.
Rıza Kocaoğlu, Bestemsu Özdemir ve Ege Aydan kadroda.

 



"O HA DİYORUM"

Youtube kanalı "OHA Diyorum" ekibinin üyeleri Melih Abuaf, Fırat Sobutay ve Alper Rende’nin rol aldığı film aynı tatta bir iş yakalamaya çalışmış. Erzan Özer filmin yönetmeni.
Fırat'ın arabası hırsızlar tarafından çalınır. Arabanın içinde Fırat’ın kızının doğduğundan bu yana çekilmiş tüm fotoğraflarının ve videolarının olduğu ve başka da kopyası olmayan bir hard disk vardır. Melih, Fırat ve Alper, hard diski alabilmek için yola düşer ve kendilerini hem komik hem de aksiyon dolu bir maceranın içinde bulurlar.

 



"MACERA GÜNLÜKLERİ: SİHİRLİ ADAYA YOLCULUK"

Himalayalar'dan hareketle, Nepal üzerinden sihirli bir adaya yolculuk yapacak çocuklar. Film çocuklara mistik yaratıklarla dolu, muaazam bir doğası olan hayal alemleri sunuyor.

 



"KETENPERE"

Filmin başrol oyuncusu Şafak Sezer diziler için figüran ayarlayan Kalender rolünde .  Hayallerini gerçekleştirmek için türlü belalara girip, o belalardan kurtulmak için türlü çıkış arayanların komik hikayesi. Kamil Çetin'in yönettiği filmde ünlü isimler de bi görünüp çıkıyorlar.

 

 

Öne Çıkanlar