'Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri' başvuruları başladı: Atakum bir kültür sanat şehri olsun istiyoruz

'Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri' başvuruları başladı: Atakum bir kültür sanat şehri olsun istiyoruz
Samsun Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci ile Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'ni konuştuk.

Anıl BAYRAKTAR


ARTI GERÇEK-Samsun Atakum Belediyesi tarafından roman, öykü, şiir ve kurmaca çeviri eserler olmak üzere 4 kategoride verilen Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri için başvurular başladı. 28 Şubat 2021 tarihinde sona erecek başvurulara yazarlar 2019 ve 2020 yıllarında yayımlanmış eserleri ile başvuru yapabilecekler.

Samsun Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci gazetemize Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'ni anlattı.

BAŞVURULAR 28 ŞUBAT 2021 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'nin içeriğinden ve ödül jürisinden bahseden Deveci şunları söyledi:

"Ödüller bir önceki sene yayınlanmış kitaplara verilecek. Roman, öykü, şiir ve çeviri kurmaca eser olmak üzere toplam dört farklı kategoride verilecek olan ödüllerin jürisi Doğan Hızlan, Zülfü Livaneli, Deniz Türkali, Gonca Özmen, Kemal Varol ve Yavuz Ekinci’den oluşuyor. Ödüle eser sahipleri kendileri aday olabilecekleri gibi yayınevleri ve jüri tarafından da aday gösterilebilecekler. Başvurular 28 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek. "

Edebiyat severler açısından böylesine değerli bir çalışmaya nasıl ve hangi amaçla başladıklarını anlatan Deveci:

"Biliyorsunuz, Vedat Türkali Samsun’da doğdu. Kurtuluş meşalesinin 19 Mayıs 1919’da yakılmasından 6 gün önce, 13 Mayıs günü. Edebiyatımıza büyük katkılar yapmış bu büyük ustanın bir ödül ile anılması ve doğduğu şehrin de bu vesileyle bir bellek mekanına dönüştürülmesi en çok bize yakışırdı diye düşündük ve bu yıl itibariyle Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nin duyurusunu yaptık. Dört kategoride yayınlanmış kitabı olan tüm eser sahipleri bu ödüle aday olabilirler"dedi. 

'ATAKUM'UN BİR KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ OLMASI İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ'

Atakum'da yapılan kültür-sanat çalışmalarının altını çizen ve "Atakum'un bir kültür sanat şehri olması için özel çaba sarfediyoruz" diyen Deveci sözlerine şöyle devam etti:

"Atakum’un bir kültür-sanat şehri olması için özel çaba sarfediyoruz. Düzenlediğimiz kitap fuarları, desteklediğimiz tiyatro etkinlikleri gibi sanatın bir çok farklı alanını destekliyoruz. Bunun yanında 2021 yılı için bizi çok heyecanlandıran bir vizyon projemiz var. Etrafı ormanlarla çevrili on dönümlük bir araziye Atakum Sanat Köyü yapma planımız var. Bu köyde yurtiçi ve yurtdışından yazarların gelip eserlerini yazacakları yazı evleri, sanat atölyeleri, kütüphaneler, müzeler, açık hava tiyatroları olacak. Projelendirme aşamasında olan bu eseri 2021 yılında hizmete açmayı planlıyoruz."

'ARTI GERÇEK EMEKÇİLERİNE SESİMİZİ DUYURDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Son olarak Artı Gerçek emekçilerine yaptığımız söyleşi için teşekkür eden Deveci sözlerini şöyle tamamladı:

"Öncelikle Artı Gerçek emekçilerine çalışmaları için teşekkür ediyorum. Özgürlük alanlarımızın daraldığı böylesi koşullarda basın özgürlüğü ve haber alma hakkımız için gerçekten büyük emekler veriyorsunuz. Artı Gerçek okurlarına da saygılarımı sunuyorum ve Kültür ve Sanat Kenti Atakum'a davet ediyorum."

Öne Çıkanlar