Devre arası gazı bu kez kimden?

Trabzonspor karşısında ilk yarıyı yenik kapatıp maçı kazanmaları kuşkusuz taraftarlarını çok mutlu etmiştir ama tribünlerde yer alamayanların da içini bir hüzün kaplamıştır!

Bir garip ülke Türkiye…

İlk Corona vakası çıktığında ülkede tüm okullar anında kapatılmıştı. Şimdi 2. dalga tatsız bir şekilde ağır yaşanırken tüm sınıflar yüzyüze açılmaya başlandı! 

Derken localara kısmi izin geldi. Ama gitmek öyle her babayiğidin harcı değil… Kombine yok. Loca satışları maçlık. Ödenen para, bilet parasının ötesinde, kulübe direk yardım etmek gibi bir şey. 

Dolayısıyla tribünlere tam açıldı denmez. Yazın tatil yerlerinin ardından şimdi meydanlar, caddeler, sahiller, kafeler, okullar dolmaya başlarken tek günah keçisi futbolseverler oldu. Hele o barlar ve kafeleri gördükten sonra insanın ‘Statların yarısını açsanız ne farkeder ki’ diyesi geliyor!

Futbolseverler arasında sanırım en dertliler de Fenerbahçeliler. Zira bugünlerde yüzü en çok gülen onlar.
Son yıllarda Fenerbahçeli taraftarların yaşamadığı hüzün, düş kırıklığı kalmadı! 

Ali Koç ‘Ceza gelmeden ben şu takımı komple bir değiştireyim’ deyip bu kez iyi de transferler yapınca, Sarı Lacivertliler yeni bir takım olmalarına karşın hızla adaptasyon sürecini aşar bir görüntüye büründüler. Son ne zamandı, hangi yıldı hatırlamıyorum ama kasım ayına girdiğimiz şu günlerde Fenerbahçe özel veya resmi bir maçta henüz yenilgi yüzü görmeden yoluna devam ediyor.

Trabzonspor karşısında ilk yarıyı yenik kapatıp maçı kazanmaları kuşkusuz taraftarlarını çok mutlu etmiştir ama tribünlerde yer alamayanların da içini bir hüzün kaplamıştır!

İlk yarı Fenerbahçe ortada yoktu. Ozan, Pelkas, Samatta başta, bir çok oyuncuyu yalnızca ismen sahadaydı. Golü de yedi ev sahibi takım. 

Ama kadro genişliği, formayı kaptırma korkusu kendini gösterdi. Kuşkusuz devre arası uyarılarının da etkisi vardır ama bir anda Fenerbahçe kendine geliverdi.

Eskiden devre arası dendi mi Aziz Yıldırım’ın soyunma odası baskınları meşhurdu. Bu kez neler oldu soyunma odasında, yazıyı yazdığımda bilemiyorum ancak ikinci bölümde Tisserand, Caner ve Gustavo gaza basıp oyunu geriden beslemeye başladılar. Hücum silahları fazla olan Fenerbahçe gol bulmakta zorlanmadı ve galibiyet geldi. 

Eldeki kadro bu şekilde kullanılmaya devam ederse Fenerbahçeli taraftarları keyifli bir sezon bekliyor gibi…

Yalnız bir gördüğümü de söyleyeyim. Son haftalarda Ozan gerçekten iyi futbol oynayıp gündeme gelmişti. Keza Altay neredeyse her maçın yıldızıydı. Ama bu kez Ozan ancak son dakikalarda gözüktü. Altay’ın bazı garip çıkışları vardı. Havaya girdilerse bilemem, yorgunlarsa dinlendirmek iyi gelebilir. Ama bu sezon bu ikiliye böyle alışmamıştık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi