Çirkin zihniyet kaybetti, Fenerbahçe kazandı

Fenerbahçe Avrupa Ligi’ne 2-1’lik Dinamo Kiev galibiyetiyle başladı. Ukrayna ekibinin zamana oynadığı anlar büyük tepki toplarken maç bitimi Jesus’a büyük tezahürat vardı.

Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki ‘kapalı gişe’ macerası sürüyor…

Transfer bitti, Sarı Lacivertliler geniş bir kadroyla yola devam ediyorlar. Eksikler ne kadar tamamlandı, gelenler ne kadar faydalı olacak, artık bunu zaman gösterecek.

Ezeli rakip Galatasaray transferin son günlerinde ciddi bir trafik yaşadı. Bunların oturması zaman alacaktır ama hesaplarda Avrupa olmadığı için belki son günleri beklediler.

Fenerbahçe’nin hesabında Avrupa da var. Bu nedenle takımın temelleri önceden ortaya çıktı, zamanla son takviyeler yapıldı ve Dinamo Kiev maçına olabilecek en iyi şekilde hazır olundu. Sakatların da dönmesiyle Jesus geniş kadrodan seçim yapma şansını yakaladı.

Maç öncesi bir kısmı en tedirgin eden nokta, bu karşılaşmayı bir hesaplaşma olarak görmekti. Türlü sıkıntılarla uğraşan Dinamo Kiev gibi bir takımı Fenerbahçe’ye, hele de şu dönem sıkıntı görmek yanlış. Diyeceksiniz Şampiyonlar Ligi elemelerinde Sarı Lacivertlileri eledi. O bir iş kazasıydı. Hakem destekli, gereksiz bir kırmızı kart sonrası yaşanılan anlamsız bir kaza.

Bu kez öyle olmamalıydı. Olmadı da!

Onbir açıklandığında Jorge Jesus’un, ligdeki arayı da düşünerek rotasyonu düşünmeden aklındaki en iyi onbiri çıkardığı görüntüsü vardı.

Fenerbahçe, mücadeleye artık alışmaya başladığımız baskısıyla başladı. Ancak bu kez liglerdeki hakimiyetini kuramadı. Bunda Lucescu’nun geçmişe yönelik faule dayalı anlayışının, yattı mı kalkmak bilmeyen Kievlilerin ve sarı kart cimrisi Macar hakemin etkisi büyüktü.

Ancak Jesus’un ekibi yılmadan, sinirlenmeden isteğini sahaya yansıttı. Devre bittiğinde Altay’a gelen top yoktu. Kiev kalesinde ise 35’de Gustavo’nun skoru vardı.

Devre gösterdi ki rakip ne yaparsa yapsın, topunu oynayan takım skoru bulur!

Evsahibi ikinci bölüme yine oyunu domine ederek başladı ki, aksi en korkulanıydı. Sarı Lacivertliler skor ne olursa olsun golü hep kovalıyorlar.

Ama nadir Kiev ataklarından birinde savunmayla beraber Altay’ın etkisiz kalışı bir anda oyuna dengeyi getirdi.

O dakika itibarıyla önce tribünlerde, sonra sahada gerginlik hissedildi Fenerbahçe adına.

Ardından Lucescu yönetiminde ‘Her şekilde oyunda çalma’ adlı oyunu izlemeye başladık.

Fenerbahçe bu anlarda ilk yarıda yaşamadığı paniği, heyecanı yaşamaya başladı. Paylaşmalarda isabetsizlik, oyun kurmada sıkıntı net görülüyordu.

Nihayet önce tribün canlandı, sonra Fenerbahçe…

Dinamo Kiev futbolun her türlü çirkin yüzünü Macar hakemin de izniyle yansıtıyordu.

Ama canlanan Fenerbahçe’ye bu kez direnemediler ve son anlarda yeni formasıyla siftah yapan Batshuayi’nin golüyle Sarı Lacivertliler sahadan 2-1 galip ayrıldılar.

Herkese ders niteliğinde maç oldu… Maçı bırakmayacaksın, rakibe uymayacaksın… Ve tribün de desteğini kesmeyecek!

Maç bitiminde Jesus’un Dinamo Kiev kalecisine ‘Hadi şimdi yat’ işareti yapması gecenin en anlamlı görüntüsü oldu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi