Emek hırsızı!

Kaçırdığı penaltı atışı sonrası kendisine hakim olamayıp farklı mimikler sergileyen futbolcular gördüm ancak belki de ilk kez sahada ‘sırıtanına’ tanıklık ettim

Oyunun adı futbol, top yuvarlak, maç da 90 dakika; her sonuç ve skor olağan… Kim Ankaragücü’nün Hırvat savunma oyuncusu Ante Kulusic’in kendi kalesine iki gol atacağına ihtimal verirdi ki? Beşiktaş, İnönü Stadı’nda Ankaragücü ile 2 - 2 berabere kaldı ama maçtaki 4 golü kaydeden de Ankaragüçlü futbolcular oldu. Bu da ‘skor 2 - 2  mi, yoksa 4 - 0  mı?’ sorusunu yönelten canım arkadaşıma yanıt olsun!.. 

Twitter jargonu ile ‘Bu maç Sergen Yalçın’a yazar!’ Niye mi? Karşılaşmanın hemen başında Oğuzhan Özyakup’un kazandırdığı penaltı atışını ‘lakayt’ şekilde kullanıp kaçıran Georges-Kévin N'Koudou’yu 72 dakika boyunca sahada tutma gereksinimi duyduğun için tabii...  Elbette ki penaltı kaçıran futbolcu oyundan alınmaz ne var ki takım arkadaşlarının alınterini çalan ‘emek hırsızı’ Georges-Kévin N'Koudou’nun durumu biraz farklılık içeriyor. Kaçırdığı penaltı atışı sonrası kendisine hakim olamayıp farklı mimikler sergileyen futbolcular gördüm ancak belki de ilk kez sahada ‘sırıtanına’ tanıklık ettim. ‘Sırıtan’ diyorum zira Verbey doğumlu Fransız futbolcu kaçırdığı penaltı sonrası gülümsemedi ya da tebessüm etmedi alalen sırıttı! Bu sırıtmanın ardında ne var? Deneyimlerine istinaden, kendisinin önemli yetenek olduğu inancında ve takım arkadaşlarının yetilerine burun kıvırmakta. Bir de oynadığı ligi ciddiye almadığı ayan beyan ortada. Sevgili Sergen bir değil, iki değil, üç değil Georges-Kévin N'Koudou’nun sahada ayağına gelen her topu ‘ezmesine’ ve üretken olamayışına tanıklık etmemiz. Kaldı ki oyuna katkısı olmadığı gibi bir de takımın oyununu sekteye uğratıyor… Vincent Aboubakar yok, Cenk Tosun yok tamam ama bu Fransız futbolcunun direkt sahaya sürmenin nedeni olmamalı. Bir diğer hatan da söz konusu oyuncuyu Fabrice N'Sakala yerine bu kez sol kanatta genç Rıdvan Yılmaz ile eşleştirmen oldu. Ne olursa olsun Fabrice N'Sakala aksasa dahi deneyimiyle durumu kurtarıyor. Gelelim diğer hatalarına… Ganalı Bernard Mensah bugüne kadar hangi maçta Georges-Kévin N'Koudou’dan farklı bir performans sergiledi? 
Oyuna sonradan dahil ettiği Mensah’ı sahadan alırken zaten bunu anlamış olman gerekli, ki senin gibi fazla zeki bir insan mutlak hemen algılamıştır durumu.

Benim bakış açımla hakemin penaltı kararları doğru ve kartlarda azıcık tutarsızlık sergilese de karşımaşmanın skoruna direkt etki edecek hatası mevcut değil. Özetle; bu kez ardına sığınacak mazaret yok. ‘Keşke, Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun yerine Georges-Kévin N'Koudou ile Bernard Mensah sakatlansaydı’ demek de hiç yakışık almaz!  Cyle Larin’in beceri noksanlığını, Gökhan Töre’nin hatasını ve diğer aksaklıkları yazmıyorum zira Georges-Kévin N'Koudou’nın ‘emek hırsızlığının’ yanında onların lafı bile olmaz. Ama Oğuzhan Özyakup’a geçmiş olsun deme zorunluluğumuz var!

Sergen Yalçın’ın dün geceye mahsus hataları üzerine ahkam keserken Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman’ın başarısının gölgede kalmaması gerekli. Önce Beşiktaş’ın kanatlarını kilitleyen ardından pas trafiğini engeleyen oyun taktiği için kendisini kutlamalı. Dersini uzaktan online olarak da olsa iyi çalışmış! 

Olur böyle şeyler olağandır ayrıca ‘128 milyar dolar nerede’ sorusuna henüz net yanıt alınamamışken ‘ Beşiktaş’ın o güzel futbolu nerede?’ sorusu da densizlik olur!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi