Gözüme mi kıvıranlara mı inanacağım?

Beşiktaş’ın böyle bir desteğe gereksinimi yoktu kazanmak için. Normal oyunuyla da kazanabilirdi maçı.

Tabii ki gözümün gördüğüne inanacağım, Beşiktaşlıların tepkisinden ürküp ekranda kıvıranlara değil! Sadece ben değil Beşiktaş – Sivasspor maçını ekrandan izleyen milyonlar tanıklık etti topun dışarı çıktığına ki, görüntüyle de sabit zaten. Diyelim ki hakem Arda Kardeşler pozisyonu göremedi, yardımcısı da ‘pas’ geçti, ya ‘Video Yardımcı Hakem’ odasındaki çok bilenler? Buna abartısız ve düpedüz ‘skandal’ denir!..

Maçı izlemeyenler için başa saralım.

Karşılaşmanın 18’inci dakikasında Sivasspor yarı sahasında, cezalanına çok da uzak olmayan bölgede top Beşiktaşlı futbolcuların ayağından çizginin dışına çıkıyor ancak onlar çıkmamış gibi atağı devam ettiriyor. Hakem de onlara ayak uydurup ‘devam’ diyor ve yapılan ortada Güven Yalçın kafa vuruşuyla takımı Beşiktaş’ı öne geçiriyor. İtirazlar sonucunda söz konusu pozisyon ekran başındaki hakemler tarafından da defalarca izleniyor ve gol geçerli sayılıyor.

Kime neyi şikâyet edeceksin, yurttaş kuru ekmek yerken iktidarın ekonominin şaha kalktığını iddia ettiği memlekette! Oyunun ilk bölümü sona eriyor, Sivassporlu Hakan Arslan da yedek kulübesine koşup takım arkadaşlarının verdiği telefonu eline alıp, hakem Arda Kardeşler’e pozisyonu, topun dışarıyı çıktığı görüntüyü göstermeye çalışıyor.

Vay sen misin sahadaki ‘otoriteye’ karşı çıkan, cart sarı kart! Genç oyuncu sinirleniyor ve elindeki telefonu yere atıp sahadan ayrılırken panoya tekme savuruyor. Vay sen misin bunu yapan, zart ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart ve tabii oyundan ihraç.

Beşiktaş da oyunun ikinci bölümünü bir eksik ve moral bozukluğu ile oynayan Sivasspor’u 3-0 yeniyor. Ekranda yorumculuk yapan futbolcu eskileri ne ‘top dışarı’ çıktı ne de ‘top dışarı çıkmadı’ diyebiliyorlar. Sizin yaptığınız yorumculuğa!..

Hakem Arda Kardeşler ile yardımcıları ve de Video Yardımcı Hakem odasında oturan diğer hakemler, maçın sonucunu belirleyen olup çıkıyor. Oysa Beşiktaş’ın böyle bir desteğe gereksinimi yoktu kazanmak için. Normal oyunuyla da kazanabilirdi maçı, Sivasspor’un 50 dakika tek eksikle oynaması elbette ki işlerini kolaylaştırdı. Bana kızıp sövecek Beşiktaşlılara bir dip not: Süleyman Seba ne demişti? "İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz." İyi insanın açılımı nedir? Dürüstlük, yalan söylememek, yardımseverlik, ilericilik ve çağdaşlıktan ödün vermemek… Nerede kaldı Beşiktaşlı olmanın ayrıcalığı? Hakem desteği ile maç kazanan takımlardan ne farkı kaldı Beşiktaş’ın? Efendim diğer takımlara aynı şeyler yapılıyor da vs… Geçiniz Beşiktaşlı olmak ayrıcalıktır, diğer takımlara yapılan hakem kıyakları da Beşiktaş’ı hiç bağlamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi