Hayal bu değildi herhalde…

Sırbistan öyle bir jest yaptı ki, ilk yarıyı 4-0 önde bitirerek Puskas Arena Stadı’na ‘Ben görevimi yaptım, siz işinize bakın’ mesajını gönderdi.

Geçmişte sinemalarda film tanıtımı yapılırken ‘tekmili birden’ denirdi. Bir öyküde yaşanacak her şeyin bir arada olduğunu vurgulayıp tanıtım yaparlardı.
Böyle bir maç izledik Macaristan ile Türkiye arasında…
Her 2 takımın Uluslar Ligi’nde bir üste çıkmaları için öncelikle Sırbistan’ın Rusya’yı yenmesi gerekiyordu. ‘Olur mu’ diye düşünürken 2 ekip de ilk yarıyı sanki el freniyle geçirdiler. Ancak Sırbistan öyle bir jest yaptı ki, ilk yarıyı 4-0 önde bitirerek Puskas Arena Stadı’na ‘Ben görevimi yaptım, siz işinize bakın’ mesajını gönderdi. 
İkinci yarı başladığında heyecan artmıştı. Kazanan sınıf atlayacaktı. Macaristan golü buldu. Ve bu golle Türkiye cephesinde hesaba bir de ‘küme düşme’ korkusu eklendi.
Bir başka deyişle Türkiye üst ligi hedeflerken bir anda küme düşmemeye oynamaya başladı!
Bundan 2-3 ay öncesine kadar Türkiye’nin yetkili birimleri Corona ile ilgili verdikleri mücadelede ‘dünyanın örnek aldığı’ bir politika izlediklerinin altını çizerek umut dağıtıyorlardı…
Rakamlar malum, kimse nedir ne de değildir doğru dürüst bilmiyor ama tablo öyle bir kızardı ki yeniden bazı önlemler alınıverdi. Ve Fahrettin Koca’dan gün sonuna doğru ‘Bir çok ülke ile kıyaslandığında sağlık için ayırdığımız kaynaklarımız sınırlı’ itirafı geliverdi.
E hani örnek mücadele?
Şenol Güneş de bir süredir ‘Hayallerim var’ derken hedeflerinin büyük olduğunu söylediğini düşünüyorduk. Sonuç: Türkiye küme düştü!
Herhalde hayal bu değildi!
Şenol Güneş’e soru sormak da cesaret işi. Rusya maçı kazanıldı ya, seçimleri ile ilgili bir soruya ‘Bu konular kahvelerde konuşuluyor. TV’lerde yorumcular da bunları tartışıyor’ yanıtını veriverdi.
Ben bu açıklamanın özünü ‘Sormayın bir şey bana, tersleyiveririm’ olarak algıladım.
Bu durumda mesela son dönemde Avrupa’da fırtına gibi esen Yusuf niye onbirde düşünülmedi diye nasıl sorulur, bilemedim. Keza Deniz ve Kaan Ayhan’ın… Ya da kötü günündeki Ozan’dan 70 dakika ne bekledi?
Böylesine kritik bir maçta takımı neden bu kadar kötü oynadı?
Cesaret eden sorar belki maç bitiminde ama gerçekten zor iş!
Türkiye son ana kadar 1 golle kümede kalmada umudunu ayakta tutmaya çalışırken Kasımpaşalı Varga skoru 2-0 olarak belirledi.
Sırbistan da Rusya’yı 5-0 yenince lig yükselme umuduyla çıktığı maçtan Türkiye C Ligi’ne düşerek ayrıldı.
Böylede Uluslar Ligi’nde iddialı başlayıp düş kırıklığı ile biten maceralardan birini izlemiş olduk…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi