Hiç mi utanmadın?

Beşiktaş’ı oldukça iyi analiz etmiş Şenol Can. Kasımpaşa’nın maç boyunca Beşiktaş’a yakıcı bir fırsat vermemesi bunun en belirgin göstergesi.

Sarı kartı bulunan Kasımpaşalı futbolcu Aytaç Kara’nın gözünün önünde yaptığı ve ikinci sarı kartı gerektiren sertliği (rakibinin ayağının üzerine bilinçli şekilde basmasını) görmezden gelirken hiç mi utanmadın Halil Umut Meler? Yoksa seni art arda iki hafta Beşiktaş’ın maçında görevlendiren ‘abilerin’ mi istedi ‘bazı şeyleri’ görmezden gelmeni? Beşiktaş’ın rakibini sahada eksik bırakmaktan özenle kaçınıp zamandan çalan Kasımpaşalı futbolculara ‘basit’ kartlar gösterirken hiç mi utanmadın Halil Umut Meler? Aklın sıra ‘eşit’ maç yönettiğinin mesajını mı vermeye çabaladın?

Elbette ki Beşiktaş’ın Kasımpaşa’ya yenilmesinin sorumlusu sen değilsin, sadece etkenlerden birisisin! Sergen Yalçın, Aytaç Kara’nın kırmızı kart görmemesi için oyundan alındığı dakikada Kasımpaşa teknik sorumlusu Şenol Can’a, "Hocam hakemler yapamadı, sen yaptın. Tebrik ederim!" serzeniş dolu sitemiyle zaten sahada olup bitmekte olanı net şekilde özetledi. Halil Umut Meler kuşkusuz seni görevlendiren ‘abilerin’ önümüzdeki günlerde önünü, yolunu açacaklar meraklanma ve utanmamaya devam et!..

Maçın hakemi Halil Umut Meler’i bir yana bırakıp Beşiktaşlı yöneticilere soralım… Kamerun asıllı Fransız futbolcu Georges-Kévin N'Koudou kimin kontenjanından transfer edildi? "Kartal İmam-Hatip’ten birinizin sınıf arkadaşı mı?" diyeceğim, ama biliyorum ki değil! N’Koudou’yu bu takımda oynatmak akıl kârı iş değil, sakatlıklar ve hastalıklar olmasa. Gelecek sezon bu oyuncuyu takımda tutmak ve yerine ‘sıradan’ diyebileceğimiz bir Türk futbolcu transfer etmemek önce Beşiktaş’a, ardından da gençlere ‘ihanet’ olur. Milyon euro alan bir futbolcu 90 dakika tek olumlu hareket yapamaz mı? Transfer edeceğiniz ‘sıradan’ yerli futbolcunun Georges-Kévin N'Koudou’dan daha kötü oynamasına olanak yok inanın.

Konuya futbol olarak bakınca şunu söylemek mümkün: Beşiktaş’ın kadrosundan Vincent Aboubakar ve Rachpid Ghezzal’ı çıkarınca hem hücum futbolu oynamak, hem rakip ceza sahasında etkinlik kurmak, hem de oyunun kilidini yaratıcı çözümlerle açmak çok mümkün olmadı. Bu çerçevede yaratıcı olmaları beklenen Adem Ljajiç ve Oğuzhan Özyakup ile sağ kanadı hareketlendirmesi umuduyla oyuna sokulan Gökhan Töre’nin temposuz oldukları gerçeği de çırılçıplak ortada duruyor. Bunlara Türkiye futbol tarihinin en uzun sezonunu kaldırmak için Atiba Hutchinson ve Joseph de Souza’nın biraz yaşlı olduklarını da söylemek de eklenebilir. Özellikle bahar aylarında gelen yorgunluğun bu iki futbolcuyu diğerlerine oranla daha çok etkileyeceği çok açık.

Son olarak rakip teknik direktör Şenol Can için küçük bir saptama: Beşiktaş’ı oldukça iyi analiz etmiş Şenol Can. Kasımpaşa’nın maç boyunca Beşiktaş’a yakıcı bir fırsat vermemesi bunun en belirgin göstergesi. İyi kapandı ve iyi açıldı Kasımpaşa. Özellikle maçın ilk bölümünde. Pas futbolu oynayan Beşiktaş’ın pas hızını kesmek için Kasımpaşa Tayyip Erdoğan Stadı’nın çimlerinin özellikle uzun bırakılması bile Şenol Can’ın maç öncesi analizinin bir parçasıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi