İtibardan tasarruf olmazmış!!! Hadi canım sen de

Ülkenin itibarını maksimize etmeye çalışmak çok doğrudur ama komik hatta ridikül olan bu itibarın bir binada ve o binaya ayda yapılan kamu harcamasında aramaktır.

Beştepe’deki o çirkin, her noktası görmemişlik kokan Saray’ın günlük harcamalarının 20 milyon TL’ye yaklaşmasının Sayıştay tarafından belirtilmesi (17 Milyon TL) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İtibardan tasarruf olmaz” sözünü tekrar gündeme getirdi.

Doğrudur bir ülkenin itibarından tasarruf olmaz ya da en azından imkânlar ölçüsünde olmamalıdır ama sorun, yanlışlık itibarın arandığı yerdedir.

Ülkenin itibarını maksimize etmeye çalışmak çok doğrudur ama komik hatta ridikül olan bu itibarın bir binada ve o binaya ayda yapılan kamu harcamasında aramaktır.

Peki itibarı nerede aramak lazım?

1- Bu satırları yazmaya başladığım anlarda 2022 Fizik Nobeli’ni paylaşan üç bilim adamı açıklandı, bir ABD’li, bir Fransız, bir Avusturyalı paylaşmışlar Fizik Nobeli’ni; bizim hâlâ ülkemiz üniversitelerinde, laboratuvarlarında yetişmiş bir bilim Nobelimiz yok ama Beştepe’de itibar arıyoruz; İsmet Paşa olsaydı "Hadi canım sen de” derdi.

2- Dünyada enflasyon oranı en yüksek üç, dört ülkeden biriyiz ama Beştepe’de itibar arıyoruz. Hadi canım sen de.

3- Erdoğan’ın hiç konuşmadığı konu iş kazaları (???). Türkiye’de günde ortalama minimum beş çalışanı iş kazalarında, pardon cinayetlerinde kaybediyoruz ve itibarı Beştepe Sarayı'nda arıyoruz. Hadi canım sen de.

4- Üniversitelerimiz her sene küresel endekslerde biraz daha geriliyor ama Erdoğan itibarı Saray binasında arıyor. Hadi canım sen de.

5- Üniversite öncesi eğitim-öğretimde öğrenciler üniversite sınavında kırk matematik sorusundan ortalama beş tanesine net doğru yanıt verebiliyorlar, PISA’da durumumuz berbat ama Erdoğan itibarı Beştepe binasında arıyor. Hadi canım sen de.

6- Türkiye küresel uyuşturucu ticaretinin merkezine oturmuş durumda, ülkeye Kolombiya’dan gelen 4.9 ton kokainin alıcısını dahi öğrenemedik ama Erdoğan hâlâ itibarı Beştepe binasının sözde, görmemişlik kokan itibarında arıyor. Hadi canım sen de.

7- Dış alemle olan parasal ilişkilerde Ağustos sonu itibariyle "net hata ve noksan” 25 milyar dolara çıkmış durumda, bir rezalet, ülke bir uyuşturucu ve kara para ülkesine dönmüş ama Erdoğan itibarı Sarayda arıyor. Hadi canım sen de.

8- Hukuk devleti endekslerinde, kişisel özgürlük endekslerinde Türkiye nal topluyor ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

9- Merkez Bankası kanunu her gün çiğneniyor, Cumhurbaşkanı MB yasasını tanımıyor ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

10- 2023 için yirmi bin dolar olarak konan kişi başına gelir hedefinde 2022’de 8 bin beş yüz dolardayız ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

11- Kredi derecelendirme kuruluşları her gün puanımızı düşürüyorlar ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

12- Sermaye piyasalarında inanılmaz rezillikler duyuyoruz ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

13- AK Parti iktidara 3Y (yasaklar, yolsuzluklar, yoksulluk) ile mücadele için geldi ve oy aldı ama bugün AKP 3Y konusunda maalesef dünya liderliğine oynuyor ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

14- Kamu ihaleleri rezillikleri tüm dünyanın dilinde ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

15- Yargıtay, Sayıştay gibi yüce mahkemeler Anayasa Mahkemesi'nin tramplen kurumları olmuşlar(önce Yargıtay’dan İrfan Fidan, şimdi de Sayıştay’dan bir yenisi daha) ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

16- AİHM kararları uygulanmıyor ama Erdoğan itibarı Beştepe’de arıyor. Hadi canım sen de.

HADİ CANIM SEN DE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi