Kimin ‘Nihat abisi?’

Türk futbolunun ‘Nihat abisi’ Katarlı sermaye ‘Digitürk’ ile kulüpleri adına pazarlık yapmıyor, direkt anlaşmaya varıyor.

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü başkanı Mehlet Sepil’in cümlesi aynen şöyle: "Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bundan birkaç gün önce beni arayarak Digitürk ile bir rakam üzerinden anlaştıklarını söyledi."  Oldukça açık ve tartışmaya kapalı, net cümle. Türk futbolunun ‘Nihat abisi’ Katarlı sermaye ‘Digitürk’ ile kulüpleri adına pazarlık yapmıyor, direkt anlaşmaya varıyor. Mehmet Sepil’in bu konudaki açıklaması devam ediyor: "Kulüplerin içinde olmadığı bir toplantıda bu rakamın doğru olmadığı kararını aldık. Kulüplerin çok önemli gelir kaynağının düşürülmesi durumu; kabul edilmesi mümkün değil." Bu da fazlasıyla anlaşılır, ‘malın’ (yayıncının pazarladığı sahadaki futbolun) sahibi kulüpler ancak ‘pazarlıkta’ yer almıyorlar! Ulus futbolunu geliştirmek, kulüplerin çıkarlarını göz etmekle yükümle Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanı kimin abisi? 

Digitürk’ün yetkilisi Saad Saleh Al-Hudaifi, Süper Lig’in gelecek sezon 21 takımla oynanacak olmasını "Karar bizim için sürpriz oldu. Kimse bize bu kararlardan bahsetmedi. Bu konuda bize sorulmadan karar verildi. Bu bizim tüm maliyetlerimizi etkileyecek. Prodüksiyon maliyetlerimizi artıracak" buyurdu. Futbolun Nihat abisi ne yanıt verdi? "Ortada bir yanlış anlaşılma var. Biz beIN Sports’ın CEO’Su Yusuf Bey'e bunu bildirmiştik, yönetim kurulu toplantısından sonra. Kendilerinde bayram nedeniyle bir karışıklık olabilir. beIN ile oturacağız, önemli değil, planlamayı yapıp başlayacağız." Anlaşılan o ki federasyon başkanı Nihat Özdemir, liglerde düşme olmayacağını kulüplerden önce Katar sermayesiyle paylaşmış. Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanı kimin abisi? 

Nihat Özdemir, Milliyet’ten meslek büyüğüm Atila Gökçe’nin sorularını yanıtlıyor. "Türk futbolunu ve Süper Lig’i fırtınadan korumaya, sağ salim limana ulaştırmaya çalışıyoruz." Bu liman açılışı, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından yapılan Katar’ın en büyük yapılarından, Uluslararası Hamed Limanı mı? 

Nihat Özdemir, Atila Gökçe’ye anlatmaya devam ediyor: "Kulüplerin 10 kuruşu yok. Ama harcama limitlerinin belirlenmesinde, rahatça transfer yapmak için vergi yükümlülüğü dahil, her türlü sorumluluktan uzak, kolaylıklar isteyen taleplerde bulunuyorlar. 21 takımlı Süper Lig en önemli talepleri." Federasyon başkanı ekonomik olarak iyi yönetilmeyen ancak hiçbir şekilde de devlet tarafından denetlenmeyen kulüplerin yaşadığı ekonim krizi ’10 kuruşları yok’ şeklinde özetliyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kimin abisi?   

Türk futbolunun sayın Nihat abisi…Kısa geçmişte, "Erzurumspor'dan Süper Lig'in gelecek yıl 20 takımlı olması konusunda talep geldi ama bu çok zor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Sezon başında açıklanmadan sezon sonunda böyle bir karar alırsanız bunu dünyaya anlatamazsınız" açıklaması da size ait değil mi? Ne oldu da bir gecede bu ‘radikal’ kararı aldınız. Küme düşen takımları yeniden kümeye taşımak genelde ‘seçim yatırımı’ olarak tanımlanır! Yoksa ufukta bir ‘baskın seçim’ mi mevcut? Sayın Nihat Özdemir siz kimin abisiniz? Yoksa sizin de bir ‘abiniz’ mi var?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi