Puan için ‘Zabaha kadar burdayık’

Türkiye’nin Avrupa macerası için tek umudu Sivasspor gözüküyor.

Türk futbolunun şu dönem en büyük sıkıntısı kuşkusuz ülke puanı olarak inanılmaz düşüşü. Son dönemlerde özellikle kulüp bazında o kadar büyük bir başarısızlık tablosu var ki, eski noktaya artık öyle 1-2 galibiyet de getiremez.

Hal böyle iken artık herkes seri başarılar bekleyişinde. Ama Avrupa’da kalan takımlar yalnızca Başakşehir ile Sivasspor. Milyon eurolarla  büyük yatırımlar yapıp kulüpleri mali batık duruma getiren daha iddialı kulüpler ise, vizeyle beraber pasaportu bile yakmış görüntüdeler!

Gruba 2-0’lık Leipzig yenilgisiyle başlayan Başakşehir’in, PSG ve M.United’ın da bulunduğu gruptan ne çıkarabileceği merakla bekleniyor. Artık havası da kaçmış Başakşehir’den bu beklentinin fazla olduğu da herhalde söylenemez. 
Türkiye’nin Avrupa macerası için tek umudu Sivasspor gözüküyor.

Sivasspor son dönemin en istikrarlı kulüplerinden biri. Alt lige bir kez gidip gelmesini kenara koyarsak, Süper Lig’in gediklisi durumundalar. İstikrar derseniz, 15 yılı aşkın görevde bulunan bir başkanla bir çok kulüp gibi ‘koltuk rekoru’ zorlarken yönetim kadrosu da fazla değişmiyor. Şampiyonlar Ligi’ne de ilk katılışları değil, yani tecrübe derseniz, o da mevcut bir ekip. Ama o bu karneyle bağdaşmayan, 11 yıllık Avrupa özlemini ancak bu yıl giderebildiler.

Avrupa Ligi için grupları da dişe uygun. Sivasspor’un Karabağ ve Maccabi Tel Aviv’in üzerinde grubu bitirmesi herhalde çok şaşırtmaz. Esas rakip Villarreal ve ilk maçta esas rakibe konuk olmak da avantajdı…
Yani ‘Yiğidolar’a bu sezon Türkiye’nin puan umudu gözüyle bakılıyor…

Kırmızı Beyazlılar Avrupa Ligi macerasına 20 dakika geç başladılar. Villarreal 2-0 öne geçtiğinde tahmini skor Sivasspor açıdan ürkütücüydü. Sonrasında oyuna başladılar ve Kayode ile Yatabare’nin golleri devre arasına umut verici girilmesini sağladı. Bu arada Samassa’nın kurtardığı penaltı da artılar arasında yer aldı. 

İkinci yarı Villarreal bir kez daha kaçıp yine Gradel’e yakalanınca işi sağlama alıp maçın son bölümünü Sivasspor alanına yığdı. Ve karşılaşmayı da 5-3’lük skorla kazandı.

Yağmurla eş gollerin de olduğu gecenin skoru herhalde Sivasspor’un planlarında büyük değişiklik yapmamıştır. İspanyol temsilcisi karşısında sürpriz kovalandı ama asıl mücadele bundan sonra başlayacak...‘Zabaha kadar buradayık’ diyen Sivaslı taraftar gibi, Yiğidoların önündeki yol imkansız değil... Hele de bu mücadeleyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi