CHP’de kritik belediye başkanları toplantısı: Ekrem İmamoğlu’na da davetiye gönderildi

CHP’de kritik belediye başkanları toplantısı: Ekrem İmamoğlu’na da davetiye gönderildi
Bu hafta sonu CHP Genel Merkezi’nde yapılacak belediye başkanları toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da davet edildi. Tanju Özcan’a ise davetiye gönderilmedi.

Seda TAŞKIN


ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bu hafta iki önemli toplantı gerçekleşecek. 22 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’da Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP’li belediye başkanları bir araya gelecek. Toplantıya tüm büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları da katılacak.

TANJU ÖZCAN DIŞINDA TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI DAVET EDİLDİ

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre bu hafta sonu CHP Genel Merkezi’nde yapılacak belediye başkanları toplantısına İstanbul Büyük Şehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da davet edildi. Artı Gerçek’e konuşan bir partili, Tanju Özcan dışında tüm belediye başkanlarına davetiye gönderdiklerini ifade etti.

İmamoğlu’nun da aralarında olduğu büyükşehir belediye başkanlarının tamamının toplantıya katılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmıştı. Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın'ın yer aldığı görülmüştü.

Yayınlanan kayıtta, toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşmuştu. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylemişti.

Toplantıda Tezcan tarafından yazılan dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konulara da yer verilmişti. CHP'li yöneticiler, başka üst düzey isimlerden de bahsederek kampanyaya katılacaklarını ifade etmişti.

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafının yer aldığı görülmüştü. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanmıştı.

Sızdırılan videoya ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Partinin yöneticileriyle, Parti Meclisi üyeleriyle konuşulur, eski-yeni milletvekilleriyle konuşulur, ilçe başkanlarıyla konuşulur, il başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar