CHP'den Hatay'da Lütfü Savaş'la devam kararı

CHP'den Hatay'da Lütfü Savaş'la devam kararı
CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi adayına ilişkin açıklama yaptı. Partiden yapılan açıklamada, "Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir" denildi.

Artı Gerçek - CHP, yeniden aday gösterilmesi hem Hataylılar tarafından tepkilere neden olan mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş hakkında kararını verdi.

Partiden yapılan resmi açıklamada, "il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir" denildi.

CHP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

NE OLMUŞTU?

6 Şubat 2023 depremleri sonrasında eleştirilerin yöneldiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, CHP'den yeniden aday olacağı söylenmesine rağmen kürsüye çağrılmamıştı.

Hatay ilçe belediyeleri için adaylar sahneye çağrılırken, diğer illerde yapıldığı gibi Büyükşehir Belediyesi adayının ismi okunmamıştı.

LÜTFÜ SAVAŞ, TEPKİLERE MEYDAN OKUMUŞTU

Aday göstermesine depremzedeler ve siyasilerden tepkiler sürerken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayarak eleştirilere meydan okumuş ve "Sayın genel başkanımızın duruşu net, 'adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız' diyor" demişti.

Savaş ayrıca, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek "Kirli bir oyun oynanıyor" ifadesini kullanmıştı. Kendisini protesto eden depremzedeleri hedef alan Savaş, "Ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı... Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken önden önlem alınıyor; burada da alınmalıydı" sözlerini sarf etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar