'Bunların sözcülüğünü yapana, oy verene milliyetçi demem'

'Bunların sözcülüğünü yapana, oy verene milliyetçi demem'
'Bu mudur ülkücülük, bu mudur milliyetçilik? Hâlâ gidip o fabrikayı satanlara oy verirseniz ben size ne milliyetçi ne de ülkücü derim.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim bana dünyada kendi silah fabrikasını yabancı orduya satan bir devlet gösterin. Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerime sesleniyorum eğer hâlâ gidip o fabrikayı satanların sözcülüğünü yaparsanız o fabrikayı satanlara oy verirseniz ben size asla ne milliyetçi ne de ülkücü derim" şeklinde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliğinde konuştu.

'GAZİLER ARASINDA AYRIMCILIK VİCDANIMDA DERİN YARALAR AÇIYOR'

Kılıçdaroğlu, "Bedeninde kurşunla yaşayan, parmakları olmayan insanları gazi saymadılar. Malul sayılmayan gaziler dernek kurdular örgütlendiler. Birisine diyoruz ki '15 Temmuz'da tırnağın yaralanırsa seni gazi sayacağız.' Öbürü gitti eksi 35-40 derecede mücadele etti vücudunda mermi var parmakları yok. Niye onu gazi saymıyorsunuz? Niye malul gazi saymıyorsunuz? Bu ayrımcılık benim vicdanımda derin yaralar açıyor. Asla kabul etmiyorum" dedi.

'ELDE KILIÇ BİRBİRİMİZİ ÖLDÜRECEĞİZ' 

Bir yerel seçim yapıyoruz belediye başkanlarını muhtarlarımızı seçeceğiz. Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz. Nereden çıktı bu" diyen Kılıçdaroğlu, "Niçin yapıyorlar? Neden böyle bir ayrımcılık üzerine siyaset inşa ediliyor? İşsizlik yok deseler 8 milyona yaklaştı işsiz sayısı çiftçi kendisini yakıyor. Dış politikada başarılıyız deseler tam bir fiyasko. Ekonomi desen olmaz, işsizlik desen olmaz, dış politika desen tam bir fiyasko. Emevi Camii'nde namaz kılacaklardı 3.5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. 35 milyar dolarla işsizliği bitirirdik, binlerce insanın karnı doyardı. Kutuplaştırıyorlar toplumu. Bu kutuplaşmaya neden olanların iyi sorgulanması lazım. 17 yılda ne isterlerse yaptılar. Kanun dediler, genel müdür dediler, paşa dediler, 17 yılın sonunda ne oldu vergi istediler ödedik, özelleştirmeler yaptılar. 17 yılın sonunda insanlar soğan kuyruğuna girdiler" şeklinde konuştu.

'35 MİLYAR DOLARLA İŞSİZLİĞİ BİTİRİRDİK'

AKP’nin dış politikasını eleştirirken, Suriyeli mültecilerin Türkiye’deki varlığına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sözde Emevi Camii'nde namaz kılacaklardı 3.5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. 35 milyar dolarla işsizliği bitirirdik, binlerce insanın karnı doyardı" dedi.

"Cumhuriyetin ilk yıllarında üzüm, incir, buğday, pamuk sattık. Fabrikalar kurduk. Şimdi ne yapıyoruz fabrikayı satıp domates, patates, soğan alıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Sorun bir partinin sorunu değildir, sorun Türkiye sorunudur. Böyle bakmamız lazım, düşünmemiz lazım. Eğer böyle bakmazsak hepimiz kaybederiz. Nasıl çözeceğiz biz bunu? Üreterek çözeceğiz, üreteceğiz. Her alanda üreteceğiz" dedi.

'BUNLARA OY VERENE NE ÜLKÜCÜ DERİM NE MİLLİYETÇİ'

Konuşmasında ülkücülere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bana dünyada bir örnek göstersinler. İster Avustralya, ister Japonya, ister Kanada… Bana bir örnek gösterin, kendi silah fabrikasını yabancı orduya satan bir devlet gösterin. Sakarya'daki tank palet fabrikasının yüzde 49,9'unu, yani en büyük ortak Katar ordusu. Ya bu mudur ülkücülük, bu mudur milliyetçilik… Eğer hala gidip o fabrikayı satanların sözcülüğünü yaparsanız, o fabrikayı satanlara oy verirseniz ben size asla ne milliyetçi ne de ülkücü derim. Sorun bir partinin sorunu değildir Türkiye sorunu. Böyle bakmamız lazım. Nasıl çözeceğiz? Üreterek çözeceğiz" şeklinde konuştu. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar