Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasına sosyal medyada tepki yağdı

Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasına sosyal medyada tepki yağdı
Depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır satmasına sosyal medyada tepki yağdı. TİP Milletvekili Barış Atay ise, "Siz var ya! Asla yakanızı kurtaramayacaksınız bu yaptıklarınızdan!" dedi.

Artı Gerçek - Kızılay'ın depremin üçüncü günü Ahbap'a çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada da birçok kullanıcı bu duruma tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Maraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından bölgeye hızlı ve etkin yardım göndermemekle eleştirilen Kızılay'a tepki gösterdi.

'KIZILAY’I TİCARETHANEYE ÇEVİRİP ENKAZ ALTINDA BIRAKTILAR!'

Başarır, "Kızılay, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz çadır dağıtmak yerine, depremin üçüncü günü depolarda beklettiği 2050 adet çadırı satmış! Ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan Kızılay’ı ticarethaneye çevirip enkaz altında bıraktılar! Emeği geçenlere yazıklar olsun!" ifadelerine yer verdi.

'KIZILAY BAŞKANI HÂLEN O KOLTUKTA HANGİ YÜZLE OTURUYORSUN!'

Kızılay'ın ücretsiz vermesi gereken çadırları depremin üçüncü günü Ahbap'a satmasını sert bir dille eleştiren gazeteci Alican Uludağ da, "Deprem olmuş, insanlar enkaz altında kalmış, kurtulanlar soğukta çadır beklerken Kızılay deposundaki 2 bin 50 adet çadırı deprem bölgesine göndermek yerine satmak için depoda bekletmiş. Kızılay Başkanı hâlen o koltukta hangi yüzle oturuyorsun!" dedi.

'ASLA YAKANIZI KURTARAMAYACAKSINIZ BU YAPTIKLARINIZDAN!'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, "Bu kadar çadır vardı depoda ve hemen afet bölgesine dağıtmak yerine satmayı beklediniz öyle mi? Siz var ya! Asla yakanızı kurtaramayacaksınız bu yaptıklarınızdan!" tepkisini gösterdi.

'KIZILAY'IN ÇADIR SATMASI BÜYÜK SKANDAL'

Gazeteci Timur Soykan da, "Ahbap, Kızılay'ın kendilerine çadır sattığını, yani Murat Ağırel'in haberini doğruladı. Ahbap tabii ki en kısa sürede çadır temin etmeye çalışacak. Ama Kızılay'ın deprem bölgesine göndermek yerine çadır satması büyük skandal" ifadeleriyle tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Ahbap Derneği, Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde Kızılay'dan çadır alındığını doğruladı.

Ahbap'tan yapılan açıklamada, "Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme yapıldı. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah deprem bölgesine gönderdik" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan derneğin kurucusu Haluk Levent ise, "Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken 'bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?' lüksüne sahip değildik olamazdık da ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğrudur" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar