Özgür Özel'den sızdırılan İmamoğlu toplantısıyla ilgili açıklama: Kötücül bir akıl devrede

Özgür Özel'den sızdırılan İmamoğlu toplantısıyla ilgili açıklama: Kötücül bir akıl devrede
Sızdırılan İmamoğlu başkanlığındaki toplantıyla ilgili ilk açıklamasını yapan CHP Grup Başkanvekili Özel, "İstişare yaptık, bundan daha doğal bir şey yok" dedi. Özel, toplantıyı "ihanet" olarak yansıtan "kötücül bir aklın devrede" olduğunu söyledi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısının yankıları sürerken, toplantıda bulunan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den ilk açıklama geldi. Özel, "Demokrasi'nin olmazsa olmazı fikir alışverişinde bulunmak" dedi, gizlilik atfedilen toplantının kaydedilerek servis edilmesi ve "ihanet" olarak yansıtılmasını "Partimiz içinde ya da partimiz dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösteriyor" yorumunu yaptı.

Özel'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

'AĞIR SUÇTUR, CHP KÜLTÜRÜNE AYKIRI'

"Partimiz olağan kurultay sürecine girmiştir, bu sürecin sağlıklı işlemesini istiyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazı fikir alışverişinde bulunmak, istişare etmek ve ortak aklı aramaktır. Bu nedenle bu sürece zarar vereceğini düşündüğümüz örgütümüzde yaşanan bazı görevden almalarla ilgili arkadaşlarımızla istişare yaptık, bundan daha doğal bir şey yoktur. Bu toplantıya özel bir gizlilik atfetmemize rağmen, toplantının kaydedilerek servis edilmesi ve bu toplantının “ihanet” başlığı altında yansıtılması partimiz içinde ya da partimiz dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu göstermektedir. Bir toplantının ses veya görüntü kaydını katılımcıların rızası olmaksızın elde etmek ve yayınlamak özel hayatın gizliliğini ihlal eden ağır bir suçtur. Hukuka ve ahlaka aykırı bu yöntemi uygulayanlar, CHP'nin demokrasi kültürüne, tarihine, kurumsal kimliğine yabancı olduklarını göstermektedir."

Bugün yapılan Merkez Yönetim Kurulu’nun ilan edildiği saatlerde seçim bölgesi Manisa’da olduğuna dikkat çeken Özel, toplantıya katılmaması ve MYK toplantısında istifasının istendiği iddiaları ile ilgili de şunları söyledi:

"Bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantımız dün akşam saatlerinde ilan edildiğinde seçim bölgem Manisa’daydım ve toplantının gündeminin yalnızca bazı örgütlere yapılacak görevlendirmeden ibaret olacağı bilgisini alınca Ankara’daki toplantıya katılmadım.

Bugün bazı yayın organlarına Merkez Yönetim Kurulu toplantısında grup yönetiminden bazı isimlerin görevden alınması ya da istifalarının istendiği bilgileri yansıdı. Bu konunun toplantıda hiç gündeme gelmediğini öğrendim, bazı MYK üyelerinin bu konuda talepleri gündeme getirdiğini söylediğini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz seçilmiş Parti Meclisi üyeleridir. Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri ise Meclis Grubunca seçilmektedir. Partimizin iç mevzuatında grup yöneticileri için görevden alma gibi bir mekanizma bulunmamaktadır.

'GÖREVİMDEN İSTİFA ETMEYECEĞİM'

Dönem başında Grup Başkanlığına aday olduğumu ve bu göreve başka talipli varsa yarışa hazır olduğumu ilan etmiştim. Bugün yaşanan tartışmalar üzerine de görevimden istifa etmeyeceğimi, usulüne uygun yarışma taleplerinden de kaçmayacağımı partimiz kamuoyuna aracılığınızla ilan ederim.

Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan ve her gün bir umut arayan milyonlara karşı görevimiz var. Biz daha cesur olacağız, daha büyük adımlar atacağız ve hedefimize ulaşacağız. CHP yeniden herkesin umudu olacaktır, bunu sağlayacağız."

NE OLMUŞTU?

CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmıştı. Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın'ın yer aldığı görülmüştü.

Yayınlanan kayıtta, toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşmuştu. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylemişti.

Toplantıda Tezcan tarafından yazılan dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konulara da yer verilmişti. CHP'li yöneticiler, başka üst düzey isimlerden de bahsederek kampanyaya katılacaklarını ifade etmişti.

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafının yer aldığı görülmüştü. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanmıştı.

SIZDIRILAN VİDEO SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

Toplantının kaydının sızdırılması sonrası toplantıda olan Engin Altay ve Gökhan Günaydın'dan ilk açıklamalar gelmişti.

Günaydın, gayrimeşru bir toplantı yapmadıklarını belirterek, "PM üyeleri olarak görevden alınan il ve ilçe başkanları hakkında konuştuk. Parti tüzüğüne göre hareket ediyoruz. Zaten gizli toplantı yapsaydık dilekçeyi basına duyurmaktan bahsetmezdik. Bunun neresi paralel?" demişti.

Engin Altay da “Bu tür toplantılar sürekli yapılıyor, normal. Bir şey olmaz. Sızması enteresan” ifadelerini kullanmıştı. “Çalışmalarınız devam edecek mi?" sorusuna Altay, “Parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır” yanıtını vermişti. Toplantıdan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olup olmadığı sorusuna ise Altay, bilmediğini belirterek, “Olmuştur haberi, daha önceden de olmuştur gayet normal” demişti.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Sızdırılan videoya ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Partinin yöneticileriyle, Parti Meclisi üyeleriyle konuşulur, eski-yeni milletvekilleriyle konuşulur, ilçe başkanlarıyla konuşulur, il başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar