Türkiye İşçi Partisi: 2. Elizabeth'i bir sömürge imparatorluğunun sahibi olarak hatırlayacağız

Türkiye İşçi Partisi: 2. Elizabeth'i bir sömürge imparatorluğunun sahibi olarak hatırlayacağız
Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü yayınladığı mesajda "Onu sayısız ulusun kanı üzerine kurulmuş bir sömürge imparatorluğunun sahibi olarak hatırlayacağız" dedi.

Perşembe günü 96 yaşında vefat eden Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth için siyaset dünyasından mesajlar gelmeye devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi'nin Britanya Ofisi de 2. Elizabeth'in ölümünün açıklanmasının ardından Twitter hesabından bir mesaj yayınladı. 

Açıklamada "Bugün, en eski Cumhuriyet 233 yaşına girerken, krallığı ne yazık ki hala var olan Britanya Kraliçesi II. Elizabeth öldü. Onu sayısız ulusun kanı üzerine kurulmuş bir sömürge imparatorluğunun sahibi ve temsilcisi olarak hatırlayacağız." ifadeleri kullandıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2. Elizabeth'in vefatı sonrası taziye mesajları yayınlamıştı. 

CHP lideri, Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak paylaştığı mesajda "Yaşamının son gününe kadar çalışan, nice tarih olayına ve dünyadaki değişimlere tanık olan değerli devlet insanını saygıyla anıyor, Kraliyet Ailesi ile Birleşik Krallık halkına başsağlığı diliyorum." demişti. 

Erdoğan ise taziye mesajında "Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükümetine en içten taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar