Albayrak'ın 'istifa' paylaşımın üzerinden saatler geçmesine rağmen iktidar sessiz

Albayrak'ın 'istifa' paylaşımın üzerinden saatler geçmesine rağmen iktidar sessiz
AKP iktidarının ‘Yeni Türkiye’ fotoğrafı: Bir bakan Instagram hesabından istifa paylaşımı yaparken, saatler geçmesine rağmen ‘yalan’ ya da ‘doğru’ açıklaması gelmedi.

Türkiye’nin gündemi dün akşam Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından paylaşılan istifa açıklamasıyla bir anda değiştirildi. 

Gündem değiştirildi değiştirilmesine ancak bu açıklamanın üzerinden saatler geçmesine rağmen iktidar, istifanın ‘yalan’ ya da ‘doğru olduğuna’ dair bir açıklama yapma gereği duymadı. Medyası da bu haberi iddia düzeyinde de olsa ‘görmeme’ yönünde refleks verdi.

DÖVİZİN ALBAYRAK TEPKİSİ

Bakan Berat Albayrak'ın 'istifa' paylaşımının ardından gözler kurlara çevrildi. Geçen cumayı 8.51 seviyesinde kapatan dolar/TL bu sabah itibarıyla 8.3'aa geriledi. Cuma günü 10.12 olan Euro/TL ise 9.99'a düştü 

Başkanlık sisteminin ‘şeffaflık ve halka hesap verilebilirlik’ propagandasıyla devletim tüm mekanizmalarına yerleştirilmeye çalışıldığı iki yılda, bugün itibariyle gelinen nokta, ekonomi gibi en kritik bakanlıklardan birinin başındaki ismin istifasının, 'aile kavgası kaprisi' eleştirilerine karşın, üzerinden saatler geçmesine rağmen açıklama yapılmasına tenezzül edilmemesi oldu.

Albayrak, Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde yer verilen kabinede ise hala Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer alıyor.

 
ERDOĞAN KONUŞMUYOR...

İstifanın doğrulanması ya da yalanlanmasına dair gözlerin çevrildiği, hemen her konuda 'jet' açıklamalarıyla bilinen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okytay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AKP, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan hala 'resmi' bir açıklama gelmezken, Resmi Gazete’de de ‘görevden alma’ ya da herhangi bir yeni atama kararına dair de bir karar yayımlanmadı.

TEYİT.ORG, ALBAYRAK'IN INSTAGRAMDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMIN DOĞRU OLDUĞUNU AÇIKLADI

Akıllara söz konusu açıklama ‘Gerçek mi, siber saldırı mı’ şüphelerini getirirken, Teyitorg hesabı, Albayrak'ın istifa paylaşımını Instagram yaptığın doğrulayarak, Twitter hesabının siber saldırı olduğuna dair paylaşımın ise doğru olmadığını açıkladı: Teyit.org’dan yapılan açıklamada "Twitter hesaplarının orijinal hesap olduğundan emin olun. Berat Albayrak Instagram hesabından paylaşım yaparak istifasını açıkladı. Twitter hesabı ise kapalı ve 20.40 itibariyle konuyla ilgili bir tweet paylaşmadı. Albayrak’ın hesabı Google Cache üzerinden incelendiğinde de hacklendiğini gösteren bir paylaşım olmadığı görülüyor" diye belirtildi.


Hesabın hacklenmiş olması durumunda dahi, kamuya karşı ne olup bittiğini açıklamak gibi bir sorumluluğu olan devlet yöneticilerinin ‘yalan’ deme yükümlülüğü de bulunuyor.

İKTİDARDAN TEK AÇIKLAMA AKP GRUP BAŞKANI VE VEKİLİNDEN GELDİ

İktidar kanadından istifaya dair ‘resmi’ sayılabilecek tek açıklama, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve Grup Başkanı Naci Bostancı’dan geldi.

Muş, "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz" açıklaması yaparken,

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ise "Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz.  Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir" ifadelerini kullanmakla yetindi.

MEDYA DA SESSİZ

Albayrak'ın istifasına ilişkin hükümete yakın medya da sessizliğini koruyor. İktidara yakın gazetelerin bugünkü manşetlerinde Erdoğan yer alırken, Albayrak'a yer verilmedi. Bir tek Türkiye gazetesi Albayrak'ın istifa paylaşımını bugünkü baskısında 'Sürpriz karar' manşetiyle gördü.







İlgili Haberler
Öne Çıkanlar