Ortada kuyu var yandan geç!

Beşiktaş’ın oyununu, bu sonucun ardından eleştirmek pek akılcı olmayacak ancak ilerleyen haftalar için bir uyarı da kaçınılmaz!

Sahada oynanan ‘Yedi kiremit’ değil futbol, oynayanlar da çocuklar değil profesyonel futbolcular. O halde neden ‘Ortada kuyu var yandan geç.’ Memlekette futbol dediğimiz oyun salt sahada oynanmıyor da ondan. Ortada öyle bir kuyu var ki!..

Beşiktaş sadece Başakşehir’i 3-2 yenmedi istatistiklerin genelde soyut sonuçların ise somut olduğunu bir kez daha anımsattı.
Nasıl mı? İki takım daha önce 27 resmi maçta karşı karşıya geldi ve Beşiktaş bu maçların sadece 6'sını kazanabildi. Başakşehir ise 8 maçı kazanırken 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Üstüne üstlük Beşiktaş, rakibiyle yaptığı son 10 maçın sadece 3’ünde sahadan yengiyle ayrılabildi. Bu istatisliğin ardından yansız futbol tutkunu Beşiktaş’a yengi şansı tanır mıydı? Sanıyorum ‘hayır.’ Zaten yurttaş da Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in sunduğu, özellikle de işsizlik verilerini bu nedenle olsa gerek pek inandırıcı bulmuyor! Beşiktaş attı ardından yedi, sonra bir daha attı ve yine yedi ancak son attığı ve bu kez yemediği ile belki de sezonun en zorlu maçını kazanmayı başardı. Oyunun büyük bölümü Başakşehir yarıalanında geçti. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi Beşiktaş üç puanı getirecek golü ve de golleri  aradığı için doğal olarak oyunu ‘ikinci bölge’ tabir edilen rakip yarıalana taşıdı. İkincisi ise Başakşehir’de dört oyuncu değişimi yapılan dakikaya kadar 11 kişi savunmaya yönelik oynayıp, beklenmedik karşı ataklarla gol arama çabasına girdi.

Beşiktaş’ın oyununu, bu sonucun ardından eleştirmek pek akılcı olmayacak ancak ilerleyen haftalar için bir uyarı da kaçınılmaz! Rakibi kendi alanına hapsediyorsun ve topa sahip olan tarafsın. Ya rakip cezalanında kalabalık olacaksın ya da rakip cezalanı içindeki oyuncuların tek vuruşla golü bulacaklar. Cyle Larin bu konuda attığı gole karşın sorun arz ediyor. Ha keza Vincent Aboubakar da ayağına gelen topa vururken genelde kafasını kaldırıp nereye yollladığına bakmıyor. Zaten bu yetiye de sahip olsaydı şu anda Premier Lig'de bir takımın formasını giyiyor olurdu, orası da ayrı tabii!..

Birde yetisi sınırlı Fabrice N’Sakala var ancak Sergen Yalçın’ın bu konuda yapabileceği bir şey mevcut değil. Adı Hıdır elinden gelen budur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi