Türkiye sahada güle oynaya...

Uluslar Ligi’ndeki 2. sınavında Türkiye Litvanya’yı deplasmanda 6 farklı yenerek yoluna devam etti. Daha merak uyandıran konu ise yaklaşan TFF seçimleri…

EFA Uluslar Ligi’nde kategori yükselmek için mücadele veren Türkiye, C Grubu’nde Litvanya’yı da deplasmanda 6-0 yenerek 2’de 2 yaptı ve yoluna devam etti.

Kuşkusuz bu kategorideki rakipleri çok düşündürücü. Geçmişte averaj için çıkılan takımlara karşı şimdilerde puan mücadelesi farklı galibiyetlerle veriliyor. Ülke futbolunun düştüğü seviyenin hazin bir yansıması bu. Ama görüntü buradan çabuk çıkılacağı şeklinde…

Türk takımları için en uygun sistemin Alman ekolü olduğu dönem dönem gündeme gelir. Şimdilerde Türk milli takımı Kuntz’la bu yola girdi. Görüntü iyi, daha iyisi olur mu, zaman gösterecek.

Kuntz milli takıma yeni bir vizyon kazandırmaya çalışıyor. Rakipler de hazırlık maçı seviyesinde olunca dilediğince denemelerde bulunuyor, yeni isimlere yer veriyor. Buradan milli takıma yeni yüzler kazandırması şaşırtıcı olmaz. 

Doğal olarak sahadaki isimlerin çoğunluğunu gurbetçiler oluşturuyor. Kuntz da bu ilişkiyi dengelemek için doğru bir isim. Ayrıca fazla zorlanılmayan bir kategoride bulunması, ülke sınırları içindeki oyuncuları, ülke futbolunun dengeleri tanıması açısından bir başka avantaj…

Salih, Doğukan, Yunus, Eren, Orkun gibi isimler milli forma ile ısınma açısından güzel fırsatlar yakalıyorlar… 1-2 yıl içerisinde bu gibi gençlerle uzun süre mücadele verecek bir mili takım ortaya çıkarsa, kuşkusuz imza Kuntz’a ait olacaktır…

Ancak en kısa sürede Türkiye haketmediği bu kategoriden yukarılara doğru yol alması şart!

Türkiye sahada mücadelesini verirken bir yandan TFF’ye gelecek yeni başkan için gün sayıyor. Seçim yakın. Tek resmi aday Mehmet Büyükekşi. Ancak kendisiyle ilgili tartışmalı durum halen sürüyor. 

Maç günü yapılan Kulüpler Birliği toplantısı sonrası yapılan açıklamada, kulüp başkanlarının çoğunluğunun Büyükekşi ismi etrafında birleşmediğinin altı çizildi. Kimler olduğu net olarak ifade edilmiyor ama önemli kulüplerden Fenerbahçe’nin bu isme karşı olduğu herkesçe biliniyor. 

Perşembe gününe kadar yeni bir aday çıkmazsa seçim tek adayla gerçekleşecek. Mehmet Büyükekşi’yi hükümetin desteklediği de herkesin malumu. Böyle bir seçim sonrası başkanlığa Mehmet Büyükekşi gelirse, ilerleyen dönemde ciddi rahatsızlıklar yaşanabileceğini tahmin etmek zor değil.

Bu sezon, Katar macerası nedeniyle ligler erken başlayacak. Kulüplerin hazırlanma süreci kısıtlı. Mehmet Büyükekşi vaadleri arasında yabancı sayısı konusundaki düşüncelerini dile getirdi. 

Resme geniş bakarsak, kulüpler kısa sürede yeni sezona hazırlanacaklar ama hala yabancı sayısı konusunda soru işaretleri var. Keza yayıncı kuruluş da henüz netlik kazanmadı. Dolayısıyla kulüpler yayıncı kuruluştan gelecek parayı da bilmiyorlar. 

Kısaca erken başlayacak yeni sezon öncesi ciddi soru işaretleri her zamankinden daha çok…

Teselli Türkiye’nin sahada sert şekilde düştüğü dipten hızla çıkacak görüntüsü… Sırada Lüksemburg deplasmanı var… Bu mücadele kazasız belasız sürerse, hiç olmazsa yeni gelecek TFF milli takım konusunda kısmen rahat olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi