AYM önünden açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları, herkesi ‘Adalet kampanyasına’ destek olmaya çağırdı.
HDK LGBTİ+ Meclis Girişimi, LGBTİ+'lara dönük artan nefret saldırılarına dikkati çekerek İHD İstanbul Şubesi'nde bir toplantı düzenledi.
AYM’nin kararının ardın CHP’li Enis Berberoğlu tekrar milletvekilliği hakkını kazandı. Aynı durumda olan HDP'li milletvekillerinin durumunun ne olacağı ise tartışmaları beraberinde getirdi.
HDP, İnfaz Kanunu'nda yapılan düzenlemelerin iptali için AYM’ye başvurdu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 'Adalet nöbetindeyiz' dedi.
Muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa çıkışını aldatmacadan ve gündem değiştirmeden ibaret görüyor.
TMK’de değişiklik yapılması için kanun teklifi veren HDP'li Gergerlioğlu, 'Mahkemeler örgüt üyeliği tespitini, ‘kanunilik’ unsuru sağlanamadığından, pratikte keyfilik uygulamaktadır' dedi.
Kars'ta yapılan ev baskınlarında HDP İl Eş Başkanı Sevda Subaşı dahil 6 kişi gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı olarak var olan anayasaya uymadığı için 2017’de anayasa değişikliği yapılmıştı. Belli ki bu da dar geliyor Erdoğan’a ve uyabileceği yeni bir anayasa istiyor; bu işin sonu yok.
HDP, Enis Berberoğlu hakkında verilen kararın Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları için de uygulanması gerektiğini söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Hakkari’de yaptığı konuşmada, ‘Bunlar kapatmadan bahsediyorlar. Ne kapatması? HDP bu ülkeyi yönetmeye taliptir’ dedi.
HDP Dış İlişkiler Komisyonu, Türkiye ve SMO tarafından Suriye'deki 63 kişinin kaçırılarak Türkiye'ye getirilmesi ve tutuklanıp, müebbetle yargılamalarına ilişkin Meclis Araştırılması istedi.
'Ortada aşağılama suçu varsa, aşağılanan bizleriz. Bu ülkede her şeye rağmen, korkmadan, kaçmadan, vazgeçmeden siyaset yapan bilim insanlarıdır, kadınlardır.'
DEVA Partisi ziyareti sonrası açıklama yapan Buldan, 'Muhalefet arası bir güç birliğine, demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik' dedi.
HDP'li Filiz Kerestecioğlu: Onların argümanlarıyla hareket etmek yerine kendi söylemlerimizi kurmak gerektiğini düşünüyorum. Anketlere bakıp 'Gidiyorlar mı?' diyerek siyaset yapılmaz.
Ankara’daki siyasi elitlerin bir kaç ortak yanı daha var: Hepsi neo-liberal, hepsi Kürt düşmanı, hepsi bir miktar Kemalist. Çekilmez bir memleket. Ne mi yapmalı?
HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Halk TV'ye bağlanarak yaşadıklarını anlattı.
HDP, polis şiddetine ilişkin olarak Meclis’e araştırma önergesi sundu, AKP-MHP oylarıyla reddedildi.
HDP Bağlar ilçe eski Eş Başkanı Arzu Karaman’a ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla 9 yıl hapis cezası verildi.
Cezaevlerinde başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevleri sürüyor. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde açlık grevlerine ilişkin yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellendi.
2018'deki hezimeti unutturmaya çalışıyor ancak kuracağı partinin ‘Adam Kazandı Partisi’ olarak algılanması kaçınılmaz.
Artı TV'de yayımlanan Ankara Gündemi'nde muhalefetin temsilcileri AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sürpriz' çıkışını değerlendirdi.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İstanbul İl Binası'nda haftalık basın açıklaması düzenledi.
Global Medya taramasında ön plana çıkan konular, Global Medya'da Türkiye haberleri ve Batı dünyasının 6 büyük gazetesinden başlıklar.
Kadıköy’de kuruluş deklarasyonu için gerçekleştirmek istedikleri açıklamaya polisin yaptığı müdahaleyi kınayan BMG, 'Saray rejimi debelendikçe batıyor' dedi.
HDP, YÖK’ün yerine üniversiteler arası ilişki ile bilgi akışını sağlayacak bir koordinasyon kurulunun oluşturulması için Meclis’e kanun teklifi verdi.
'Herkes İçin Adalet' kampanyasının detaylarını paylaşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, Ankara ve İstanbul adliyeleri önünde açıklama ve oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.
Güroymak Belediye Meclis üyesi Ekrem Yalçın gözaltına alındı.
HDP'li Hatimoğulları, Suriye'nin, 'uluslararası hukuk ve BM yönetmeliğinin açık bir ihlali olduğu' yönündeki açıklamasını hatırlattı.
Siyasetçilerin tutukluluğun devamına karar veren mahkeme, gerekçeli kararı açıkladı.
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.