Berliner Gazette’nin 20'inci yıl dönümünde, müşterek araçları kullanarak küresel sorunlarla mücadele inisiyatifine katılın.
Son 2 bin yılın sıcaklık trendlerini inceleyen araştırmacılar, içinde bulunduğumuz çağda yaşanan küresel ısınmanın emsalsiz olduğunu belirtiyor.
Bir yandan müthiş bir özkaynak hovardalığı, diğer yandan 'iklim değişikliği' sorunu.... Orman yangınlarının iklim krizi nedeniyle artması kaçınılmaz.
Karadeniz için yapılması gerekenler bellidir, her türlü madencilik, taş ocağı faaliyetleri, HES projeleri iptal edilmelidir, yaylaların betonlaşmasına yol açacak projelerden vazgeçilmelidir.
Eğer küresel ısınma 1.5 dereceyi geçerse, kavurucu sıcakların gerçekleşme sıklığı iki üç yılda bire inecek, eğer 2 derecelik ısınma eşiğine gelinirse sıcak dalgaları her yıl gerçekleşecek.
Uluslararası Çalışma Örgütü, iklim değişikliği nedeniyle artacak sıcakların zaten halihazırda var olan ekonomik eşitsizliği güçlendireceğini vurgulanıyor.
Güneş enerjisinden elektrik üretiminin maliyeti 2010–2017 yılları arasında yüzde 73 düştü, biz hâlâ kömüre ve petrole teşviği konuşuyoruz. Bunu anlamak mümkün değil!
Çevreci hareketin umutları boşuna çıkartmaması için toplumsal dengeleri sarsacak sosyal ekonomik politikaları topluma kabul ettirebilmesi gerekiyor.
Tüm bunlara ‘keh keh keh’ diye gülerek geçmenin ötesinde, ülkemizde olduğu gibi çevre aktivistlerini müebbet hapisle yargılamak gibi akıl almaz ayıplara başvuruluyor.
İklim değişikliğiyle mücadele için bireysel olarak neler yapılabileceği konusunda uzmanların önerilerinin başında az tüketim geliyor.
Müzisyenler, eksi 12 derecede çan, korno, çello ve perküsyon ritimleri eşliğinde çevreye duyarlılık mesajı verdi.
Türkiye’de 30 büyükşehir, 51 il, 519 büyükşehir ilçe, 403 ilçe ve 386 belde belediyesi var. İklim eylem planları olan büyükşehir belediyesi sayısı sadece 7.
Devletler, finansal kriz, mülteci akınları, yükselen ırkçılık gibi sorunlarla uğraşıyor. Ancak bunun yanında içinde yaşadığımız sistemin yarattığı bir sorun daha var. O da iklim değişikliği.
Mesela, Kürtler ve her türden düzen muhalifleri henüz iklim değişikliğinden suçlu sayılıp yargılanmadılar daha...
Yerel seçimlere az bir zaman kala seçim gündemi ittifaklar, tartışmalı adaylıklar, karşılıklı ithamlar ve seçmene tam olarak ne fayda getireceği pek belli olmayan vaatlerden oluşuyor.
Türkiye'de bundan böyle iklim normallerinden daha çok değişkenlik ve aşırılık gösteren bir iklimsellikten konuşuyor olacağız.
Gençlerin iklim adaleti için, herkesin temiz, sağlıklı, eşit ve adil bir dünyada yaşayabilmesi için sokaklara dökülmesi gerçek bir 21. yüzyıl devrimi olarak nitelenebilir.
Ana temaları arasında iklim değişikliğinin de yer aldığı Dünya Ekonomik Forumu'na katılanların birçoğu Davos'a hala özel jetle gelmeyi tercih ediyor.
Farklı ülke ve disiplinlerden bir araya gelen 37 bilim insanı yeni geliştirilen bir beslenme yöntemi ile 10 milyar insanı gezegenimizi ve çevreyi koruyarak doyurmayı vaat ediyor.
Gıda fiyatları enflasyonun üzerinde arttı. Bunun temel nedenleri, artan yüksek girdi fiyatları, iklim değişikliği ve buna bağlı olarak tarımsal üretimin azalması...
İklim değişikliğiyle ilişkili sıra dışı hava olayları 2018'de binlerce kişinin ölümüne neden olurken, hasarı 1 milyar dolardan fazla olan 10 hava olayı görüldü.
Gezegenin ve insanlığın pençesinde olduğu iklim krizinde, artık kendinden başkasını düşünmeyen korkaklara değil, insanlığın ve gezegenin geleceği için çalışan gerçek liderlere ihtiyaç var.
İnsanlığın iklimle mücadelesinin nereye doğru evrileceği çok kritik bir eşik. Gezegeni, uçurumdan farklı bir yola yönlendirmek tamamen insanların kontrolünde olabilir oysa...
Bu devasa rant ve talan çarkının, bu ekonomik darboğaz içinde tam da yerel seçimler öncesi size rantsız bahçe sunacağına inancı olan var mı?
New York Başsavcılığı dünyanın en büyük enerji şirketi Exxon Mobil'e çevreyi kirletme ve iklim değişikliğine sebep olma davası açtı.
Erozyon tehlikesinin çok yüksek olduğu yerler arasında ise Lübnan'ın tarihi Sur kenti ile Yunanistan'ın Sisam Adası'ndaki Pythagorion ve Heraion antik kentleri gösteriliyor.
Nordhaus'un ödülü alması iklim değişikliği mücadelesinde yer alan herkesi hem meselenin yaygın şekilde görünür olması hem de bu alanda çalışanlara kıymet verilmesi açısından heyecanlandırdı.
BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nde yayınlanan sert rapor sonrası Greenpeace yetkilisi Kaisa Kosonen 'bilim insanları 'Hemen harekete geçin, aptallar' demek istiyor' dedi.
Ekonomist William D. Nordhaus ve Paul M. Romer iklim değişikliği ve teknolojik yenilik üzerine yaptıkları araştırmaları nedeniyle Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görüldü.
Uzmanlar dünyanın en hızlı batan şehirlerinden biri olduğu konusunda uyardı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.