Moody's, yurt içi ve siyasi risklerin Arjantin, Brezilya, İtalya ve Türkiye için görünümler üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğini ifade etti.
Moody's, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2 daralmasını beklediğini açıklarken, Fitch de 2018 ve 2019 için büyüme beklentilerini aşağı çekti.
'Moody's Küresel Kredi Görünümü' raporunda Türkiye, İtalya, Brezilya ve Arjantin'de yaşanan politik gelişmelerin not indirimi için risk yarattığı belirtildi.
Moody's'in Türkiye ekonomisinin 'muhtemelen resesyona girdiği' açıklamasının ardından IMF, ekonominin yavaşlayacağına dikkat çekti.
Güne yatay başlayan yurtiçi piyasalar, Moody’s’ten gelen açıklamayla negatif ayrıştı. Borsa düşüşte, dolar kuru ise 5.45 seviyesine kadar yükseldi.
Moody's, vergi indirimlerinin 'hali hazırda güçlü olan enflasyonist baskıları ateşleyebilir' uyarısı yaptı.
Moody's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden banka mevduatları için ülke tavanı notunu düşürdü.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, zayıflayan ekonomi ve değer kaybeden TL karşısında en savunmasız şirketlerin Doğuş Holding ve Yaşar Holding olduğunu ifade etti.
Moody's, yüksek miktarda döviz kredisi ve artan kaldıracın, Türkiye'de şirket borçluluklarından kaynaklanan savunmasızlığı artırdığını belirtti.
Moody's, 800 milyon dolar artış gösteren sorunlu kredilere dikkat çekti, bu durumun Türkiye bankalarının kredi notu açısından negatif olduğunu kaydetti.
Türkiye'de yeni sistemin kabinesine ilk darbe Fitch'ten geldi.Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürdü, görünümü ise negatife çevirdi.
Fitch, Türkiye ile ilgili değerlendirmesini bu akşam açıklayacak. Not indirimi ihtimal dahilinde. Türkiye'nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altında...
Moody's, TCMB'nin bağımsızlığı konusunda duyduğu endişeleri dile getirdi, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 'hiç olmadığı kadar etkin bir TCMB' mesajı verdi.
Yeni kabineye ilişkin S&P'nin açıklamasından sonra bir değerlendirme de Moody's'ten geldi: Odak noktasında kişiler değil ekonomi politikaları olacak...
Moody’s'e göre Türkiye, dolarda güçlenme karşısında en kırılgan ülkeler arasında.Türkiye, Moğolistan, Pakistan Gana ve Zambia gibi ülkelerle birlikte sıralandı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'deki seçimlerin ardından kredi profilini makro politikaların yönlendireceğini açıkladı.
Moody's'e yönelik tepkiler sürüyor. BDDK Başkanı Akben, "Zamanlama manidar ve gayri ahlaki", Ekonomi Bakanı Zeybekci ise, "Bizim için hiçbir anlamı yok" dedi.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Moody's'in 17 Türk bankasının notunu düşürmesi sonrası, bankacılık sektörünün 'sağlıklı ve sağlam' durduğunu belirtti.
Moody's, 17 Türk bankasının notunu düşürdü. Bu 17 bankayı da kapsayan toplam 19 finansal kurumu daha fazla not indirimi için izlemeye aldı.
Bloomberg’e bilgi veren kaynaklar, Moodys’in 11 Türk şirketinin ardından bazı Türk bankalarının kredi notlarını negatif izlemeye aldığını aktardı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 11 Türk şirketinin notunu indirim için izlemeye aldı. Şirketler arasında Doğuş Holding ve Koç Holding de var...
TL'deki son dönemde yaşanan kayıpların atlatıldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, doların kontrol altında olduğunu söyledi.
Moody's'in Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2.5'e çekmesinin ardından OECD'de büyüme tahminini yüzde 5.3'ten yüzde 5.1'e çekti.
Moody's'in bankacılık görünümünün negatif olduğunu belirtmesi sonrası TBB, "Sektör riskleri doğru yöneterek pozitif görünümü koruyacak güçte" açıklaması geldi.
Moody's, Türkiye’nin büyümesinin bu yıl yüzde 4 olmasını bekledilerini belirtti, seçimler sonrası atılacak adımların son derece önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin nasıl bir ekonomik ortamda seçime gittiğini ortaya koyalım.
Moody's, bugünkü değerlendirmesinde Türk Lirası'nda geçen hafta görülen düşüşün Türkiye'nin kredi notu açısından negatif olduğunu belirtti.
Moody's yaptığı açıklamada, "Eğer ABD gümrük vergisi ve diğer korumacı tedbirleri genişletirse, bu Çin'in belli başlı endüstrilerini olumsuz etkiler" dedi.
Derecelendirme kuruluşlarının yegane hedefi yatırımcının riskini hesaplamak ve yatırımcıya bu doğrultuda sinyal vermek ise, mesela, büyüme oranlarının yüksek çıkması çok önem arzetmiyor.
10 yıllık gösterge tahvildeki yükseliş TL'yi baskı altında bıraktı. Euro 4.7798, sterlin 5.3821 ile TL karşısında rekor tazeledi, dolar 3.873 ile üç ayın zirvesini gördü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.