ÇED, formalite gereği bir rapor veya sıradan bir belge değil. Bir planlama, çevreye verilecek olumlu/olumsuz etkileri görebilme, riskleri hesaplama sürecidir.
Bu ödül şüphesiz, dünyanın neresinde olursa olsun nükleer karşıtı aktivizm için de çok önemli bir kilometre taşı olarak görülmeli.
Uluslararası terminolojiye "beyaz fil" olarak giren mega projeler, dünyanın her yerinde ya dış borçlanmalara, yerinden edilmelere hatta katliamlara ya da dev zararlara neden oluyor.
Türkiye'yi orman arazilerinin madencilik faaliyetlerine peşkeş çekildiği, üstelik ormanlar talan edilirken sermayenin ödemesi gereken bedellerden muaf tutulduğu yeni bir dönem bekliyor.
Alınganlıkları, kırgınlıkları varsa Topbaş, o günlerde bırakıp gitmeliydi, siyaset sahnesinde artık kendine yeni bir rol verilmeyeceğini fark ettiğinde değil...
Hasankeyf sadece Hasankeyflilerin değil tüm insanlığın mirasıdır, korunması için her bir bireyin mücadeleye yapacağı katkı çok çok önemli.
Akılda tutulması gereken en önemli nokta ise şu, iklim değişikliğinin yarattığı adaletsizliği gideremeyenler, dünyaya başka türlü bir adalet vaat edemez...
Sur'daki işgal ile niyet edilen sadece yıkım değil, istiyorlar ki Kürtlerin belleği, hafızası, anıları, tarihi silinsin gitsin.
Hasankeyf ilçesinin yüzde 90 gibi büyük bölümü barajdan etkilenecek, aralarında köy ve mezraların da bulunduğu 199 yerleşim yeri sular altında kalacak.
Ormanları yakılarak, barajlarla suları kuşatılarak, dağlarında siyanürlü altın madenciliği yapılarak, köyleri boşaltılarak insanlar 'terbiye edilmeye', 'hizaya getirilmeye' çalışılıyor.
Artvin halkı, 25 yılı aşkın süredir üzerine çöken kabustan kurtulmaya çalışıyor. Tüm kurumlarıyla devlet ve tüm cüretini yandaşlıktan alan özel şirket, Artvin halkının sabrını sınıyor.
Nüfusu 15 milyonu zorlayan, sanayinin, ekonominin, sosyal ve iş yaşamının kalbi konumundaki bir şehre yağmurda sokağa çıkmayın demek olsa olsa sorumsuzluğun daniskasıdır.
Bir yerli otomobil lafıdır gidiyor. Tesla'nın 35 bin dolarlık elektrikli otomobili için günde 1800 kişi sıraya giriyor. Burada hala benzinli mi olsun elektrikli mi tartışması yürüyor.
Daha adil, eşit, temiz ve sağlıklı bir dünyanın yolu üretim, enerji ve ulaşım politikalarının hızla dönüştürülmesinden, küresel yatırımların bu alanlara kanalize edilmesinden geçiyor.
İnşaata dayalı kalkınma modelinin bir yanında nasıl şantiyeler, güvensiz çalışma şartları ve iş cinayetleri varsa, diğer yüzünde de hafriyat kamyonları var.
2016'da çoğu Latin Amerika'da olmak üzere 24 ülkede 200 aktivist yaşam alanlarını yok eden maden, baraj ve yasadışı ağaçsızlaştırma projelere karşı seslerini yükselttikleri için katledildi
'İğneada'da meydana gelecek bir radyoaktif sızıntının, İstanbul'un yanı sıra, nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu Türkiye'nin batı bölgelerini etkileyeceği görülmektedir.!
İnsanlığın sebep olduğu en büyük sorunlardan birisi olan iklim değişikliğine; işbirliği ve dayanışma temelinde olmayan herhangi bir biçimde çözüm bulmak mümkün değil...
İklim değişikliği açısından Türkiye’nin kırılgan yapısı iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ile mücadele etmek için ileriki günleri beklemeden hemen harekete geçmeyi gerektiriyor
Siyasi iktidarın şirketler lehine kullandığı kamu gücüyle şirketlerin finansal gücü birleşince, ortaya insanı yok etmek üzere kenetlenmiş bir güç odağı ortaya çıkıyor.
Tasarıda tüm bunlar için güzel bir kılıf da hazırlanmış: Yeniden değerlendirme. Yasa yürürlüğe girerse bugüne kadar ilan edilmiş tüm koruma alanlarının statüsü yeniden değerlendirilecek.
Adını koyalım, geldiğimiz noktada, askerler bir şirketten daha değersiz...
Asla rehavete kapılmamak, mücadeleye devam etmek, zeytinlikler gibi kıyıların ve meraların da talana açılmaması için çalışmak gerekiyor.
"Zeytin mi tesis mi?" gibi söylemlerle kirli teknolojiler uğruna, gelecek nesillere bırakacağımız ortak kültürel ve doğal miras tehlikeye atılıyor.
Türkiye, hem gelişmekte olan ülkeler sınıfında yer almak hem fon tarafından desteklenmek hem de kömüre yatırım yapmak istiyor.
Yedi ülkenin diplomatik ilişkilerini kesmesi Katar’ın ekonomisini de etkileyecek. Türkiye’den önemli şirketler satın alan Katar'da Türk şirketleri de 8,5 milyar dolarlık proje üstlendi.
Dev bir şantiyeye dönmüş Türkiye'de, kalkınma, büyüme, gelişmişlik adı altında iş makineleri, hafriyat kamyonları mega projeler inşa etmek için durmadan doğanın canına okuyor.
Paul Krugman, 'İklim değişikliğiyle mücadelenin neden engellendiğini anlamak istiyorsanız paranın kimde olduğuna bakın' diyor. ABD Başkanı onu haklı çıkardı.
Kömürün yakılmasının yol açtığı sağlık sorunları madalyonun sadece bir yüzü: Kömür madenciliği de sağlığa zararlı.
Zonguldak ile Bartın arasında 78 kilometrelik sahil şeridinde aktif durumda çalışan dört termik santral var. Amasra’dan Çatalağzı’na kadar elektrik iletim hatları için 42 bin ağaç kesildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.