Kretinsky belli ki, Le Monde gibi itibarlı bir kaleyi içeriden fethederek hem medyayı diğer sektörlerdeki yatırımlarını desteklemek için hem de kendini korumak için kullanacak.
Kamu kurumlarındaki bürokratlara el çektirerek ekonomideki çöküşün, kamuda ve belediyelerdeki çürümenin ortaya çıkmasına ne kadar mani olabilirsiniz?
Dünyada aşırı sağcı, popülist politikacılar sahnede daha çok yer aldıkça, çevre mücadelesinin de giderek zorlaştığı bir döneme girilmiş oluyor.
Nerede bir talan var, nerede bir şaibe dönüyor bu yandaş şirketleri kol kola görürsünüz. Muğla'daki doğa kırımında da karşımıza çıktılar.
Peki Türkiye'nin gerçekten böyle dünyanın en büyükleri arasına girecek bir havalimanına ihtiyacı var mıydı? 3. Havalimanı'ndan yapılacak uçuşlar güvenli mi?
Dünyada nasıl iklim değişikliğiyle mücadele için birşeyleri değiştirmeye çırpınanlar varsa, o mücadelenin ardında hala kaya gibi sağlam, yıkılmaz gibi duran fosil yakıt endüstrileri var.
Bu dava, Türkiye'nin hangi şartlar altında, bilirkişi raporlarının nasıl eksik ve yanlış bilgilerle nükleer santral kurmaya çalıştığına yönelik örnek bir dava olarak kayıtlara geçecek...
Çevre avukatlarından rahatsız olan Feyzioğlu, Koç Holding'e bağlı Demir Export A.Ş.'nin Sivas Kangal'da siyanürlü altın işletmeciliği yapan Çetinkaya Demir İşletmesi'nin avukatı.
Nordhaus'un ödülü alması iklim değişikliği mücadelesinde yer alan herkesi hem meselenin yaygın şekilde görünür olması hem de bu alanda çalışanlara kıymet verilmesi açısından heyecanlandırdı.
Kim fonluyor bu şirketleri? Doğamızı, havamızı, suyumuzu yok eden bu şirketlere kim arka çıkıyor? Güvenli çalışma ortamı sağlamayan bu kirli yatırımları kim destekliyor?
Şirketler ihtiyaç duyduğu odun için ormanların özelleştirilmesinin peşinde koşmak yerine ellerini taşın altına sokarak kendi özel ormanlarını kurabilirler.
Korkum o ki, ekonomik kriz bahanesiyle rant ve talan daha da hızlanacak...
Bu yıl Fransa'da ve Almanya'da yaşanan direnişlerde polisin ve jandarmanın gösterdiği şiddet, gelişmişlik farklarını tamamen ortadan kaldıran cinsten kendini gösterdi.
Sadece yattıkları yerde tahtakurusu olmasın, yedikleri yemek temiz olsun, maaşları vaktinde yatsın diyen işçiler direnişe geçince hemen terörist ilan edildiler.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın TÜİK verilerinden derlediği çalışmaya göre, Türkiye'de ve dünyada temel besin maddesi olan buğdayda dışa bağımlılığımız artarak sürüyor.
Batı illerinde, Karadeniz'de, Trakya'da, Marmara'da, Akdeniz'de doğa katliamlarına ses çıkarıp Kürt illerindeki ekoloji kıyımlara ses çıkarmamayı tarih affetmez...
İçinden geçmekte olduğumuz duruma pek çok anlam yükleyenler var, ancak bu ne bir dolar krizi ne rahip krizi, ne Trump krizi... Bu Türkiye'nin sistem krizidir.
Türkiye'nin o alt alta sayılan projeleri ne yapacak durumu var, ne de aslına bakacak olursak o projelere ihtiyacı... Zaten o parayı kendi kaynaklarıyla döndürebilmesi mümkün değil.
Amerika 5 dünya, Avusturalya 4,1, Güney Kore 3,5, Rusya 3,3, Almanya ve İsviçre 3 dünya varmış gibi yaşıyor.
İklim değişikliğinden kaçamazsınız, saklanamazsınız, 'klimayı açar otururum' diyemezsiniz, yaşayabileceğiniz başka bir dünya bulamazsanız, gezegenden çıkış yok!
Enerji firmalarının aldığı kredilerin 6,1 milyar dolarlık kısmı yeniden yapılandırma içinde. Bunun 4 milyar doları, enerji santrallarını elden çıkarmak isteyen Bereket Enerji'ye ait.
Dünya Bankası'nın en büyük kuruluşlarından biri olan sadece IFC'den Türkiye 2017 mali yılında 1.9 milyar dolar finansman sağladı.
10 Temmuz'da yayınlanan KHK ile Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü kapatıldı. 24 Haziran seçimleri sonrasında termik santrallerle ilgili alınan kararlar gözle görülür biçimde hız kazandı.
Cumhurbaşkanı, Nükleer Düzenleme Kurumu'nun teşkilat yapısının oluşmasından kişi ve kurumlara sağlanacak muafiyetlere ve hatta NDK'nın görev ve yetkilerine kadar tek yetkili konumuna geldi.
Türkiye gerçek bir RTE İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş.'ye dönüştü. Erdoğan, yeni Türkiye'yi inşa ederken el yükseltti, hızlı karar alabilme uğruna deneme yanılma yöntemiyle sistemi değiştirdi.
Geçen hafta, Bereket Enerji Grubu'nun 4 milyar dolarlık borcun yeniden yapılandırılması için bankalarla görüştüğünü, borçlarını azaltmak için de varlık satışı planladığını öğrenmiş olduk.
Eğer her şey planladığı gibi giderse Astaldi aralarında üçüncü köprünün de bulunduğu varlıkların satışından Aralık 2020'ye kadar 750 milyon euro gelir elde edecek.
Kanal İstanbul, nükleer santraller, otoyollar gibi çevresel tahribatı çok geniş olan yatırımlar Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile hayata geçirilebilecek. Bizim ruhumuz bile duymayacak.
Istrancaların eşsiz ekosisteminin korunması için milyonlarca dolarlık koruma projeleri hazırlanmış ancak hiçbiri uygulamaya bile alınmadan Rusya'dan gelecek doğalgaz için heba ediliyor.
Umutlu olmak elbette herkesin hakkı ancak gerçeklerden kaçış yok. Mesela, giderek daha da yaşamsal hale gelen çevre mücadelesi hiçbir zaman siyasetin temel sorun alanlarından biri olamıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.