Bütün partilere söylüyorum: Hiç mi utanmanız yoktur?

HDP binaları yıllardır kurşunlanıyor ve şimdi İYİP’in kurşunlamasına büyük tepki gösteren siyasi partilerimiz bütün bu kurşunlamalara yıllar boyu gıklarını çıkarmadılar.

Bu başlık bazılarına hiç sert gelmesin. Bu konuda söylenebilecek minimum şey budur.

Çünkü İYİP İstanbul İl Başkanlığı kurşunlandı, şükür ki kimse vurulmadı ve şükür fail derhal yakalandı. Ve bu fail, her ne kadar Emniyet “Bu bir saldırı değil, hırsızlık girişim kovalaması” dediyse de, size müneccimlik yapayım, oyula oyula cezalandırılacak.

Çünkü farkındaysanız bu kurşunlama İYİP’İ değil, esasında Tek Adam Rejimi’ni vurdu, tam seçimlere giderken.

Peki, bu başlık niye?

Çünkü HDP binaları yıllardır kurşunlanıyor ve şimdi İYİP’in kurşunlamasına büyük tepki gösteren siyasi partilerimiz (örneğin Kılıçdaroğlu şöyle dedi: “Meral Hanım asenadır, böyle korkutamazsınız”) bütün bu kurşunlamalara yıllar boyu gıklarını çıkarmadılar.

Google’a “HDP binası kurşunlandı” diye yazdım, ilk 2 sayfada aşağıdaki bilgiler çıktı. Onları buraya aynen kopyalıyorum, tarih sırasını filan değiştirmeden. Ve tek kelime ilave etmeden. İsterseniz girip kontrol edebilirsiniz.

Bütün siyasi partilere iyi bir hafta sonu dilerim efendim.

***

https://www.haberturk.com

18 Nis 2015 — HDP Genel Merkezi binasına silahlı saldırı düzenlendi. ... Ve bunun akabinde dün akşam saatlerinde HDP genel merkezimiz kurşunlandı.

https://www.sozcu.com.tr

17 Haz 2021 — İzmir'de HDP il binasına saldırı: 1 ölü - İzmir'de HDP il başkanlığı binasına girerek bir görevliyi silahla öldüren kişi gözaltına alındı.

https://www.trthaber.com

17 Tem 2021 — Muğla'nın Marmaris ilçesinde HDP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle ateş açılmasıyla ilgili 4 zanlı daha yakalandı.

https://gazetekarinca.com

30 Mar 2022 — Son yedi yılda bir kez yakılan ve iki kez kurşunlanan HDP Erdemli İlçe Örgütü'ne yönelik saldırılardan dolayı şimdiye kadar kimse gözaltına ...

https://www.birgun.net

22 Mar 2017 — Denizli'de kimliği belirlenemeyen bir kişinin bir dövmeciyi HDP binası sanarak kurşunladığı öğrenildi. İHA'nın haberine göre; ...

https://www.hurriyet.com.tr

16 Haz 2016 — İzmir'in Menemen İlçesi Asarlık HDP temsilciliğine ateş eden polis memuru M.P., ... temsilciliği bir polis memuru tarafından kurşunlandı.

https://www.odatv4.com

16 Mar 2022 — HDP Fethiye Eşbaşkanı Aslı Yantaş'ın evi kurşunlandı. Aslı Yantaş, “Bu ülkeye demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış gelinceye kadar ...

http://mezopotamyaajansi35.com

16 Şub 2022 — Eskişehir'de HDP binasına saldırı girişiminde bulunan gruplar, ... es

https://www.ensonhaber.com

14 Mar 2016 — Haber 7 - HDP Edirne İl Başkanlığı binasına bugün saat 15.30 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir kişi tarafından tabanca ile 10 el ateş ...

https://onedio.com

21 Şub 2015 — Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde HDP ilçe binasına dün gece kimliği belirsiz kişilerce tabanca ile ateş edildi. Olay bugün parti görevlilerinin ...

***

Not-1: Eğer partiler yukarıdaki kurşunlamalara zamanında tepki göstermişlerse ve ben bunu tespit edemedi isem, şimdi onu gündeme getirmiş olmaları gerekirdi. Evet efendim, öyle bi Türkiye’deyiz ki, suçsuzluğunu ispat edeceksin.

Not-2: “Bütün partiler” derken Perinçek’in Vatan Partisi’ni kastetmedim. Çünkü “partiler””den bahsediyoruz.


Baskın Oran: 1945 İzmir doğumlu. Uluslararası ilişkiler emekli profesörü. Özellikle azınlıklar üzerine çalışıyor. 1968’de bitirdiği SBF’de (Mülkiye) asistanken 1971 ve 1980 cuntaları tarafından toplam 9 yıl üniversiteden atıldı, her seferinde Danıştay’da kazanarak döndü. 1999-2009 arasında Avrupa Konseyi ECRI nezdinde ulusal irtibat görevlisi idi. Ekim 2004’te Başbakanlık İHDK’nın Azınlık ve Kültürel Haklar Raporu’nu yazınca mahkemeye verildi ve beraat etti. 2006’da erken emekliliğini isteyerek Oxford (2006) ve Harvard’da (2009) dizi konferanslar verdi. Aralık 2008’de Ermenilerden Özür Kampanyası’nı başlatan 4 kişi arasında yer aldı. Nisan 2013’te Kürt Barışı çerçevesinde Akil İnsanlar Ege heyetinde bulundu. Ocak 2016’da 1.128 akademisyenin Bu Suça Ortak Olmayacağız bildirisini imzalayanlardan biriydi. Mülkiye’deki lisansüstü dersleri Temmuz 2016’daki OHAL’den sonra kaldırıldı. 1985’te başlayan haftalık yazıları günümüzde Agos ve Artı Gerçek’de çıkıyor. 90’ı aşkın bilimsel makalesi ve 3’ü yurt dışında da olmak üzere 26 kitabı yayınlandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Baskın Oran Arşivi