Ayşe Yıldırım

Ayşe Yıldırım

Ceylanpınar Davası: Savcı soyadını neden değiştirdi?

Gençlerin lehine hiçbir delili dikkate almamış, HTS kayıtlarını kopyasını bile aldırmadan imha ettirmişti. Üstelik terfi ettirilmişti şimdi de soyadını değiştirdi.

M. K. K. Kendisini çözüm sürecinin bitirilmesine bahane yapılan Ceylanpınar’da iki polisin şüpheli ölümü davasından anımsarsınız.

Polisleri öldürdükleri gerekçesiyle masum gençlerin yıllarca cezaevinde yattığı, işkence gördüğü Ceylanpınar davası.

Ve ne yazık ki aradan geçen bunca zamana karşın Ceylanpınar davası bir türlü aydınlatılmadı.

İşte M.K. K, o gençlerin tutuklanmasına neden olan davanın ilk savcısıydı.

Soruşturma sırasında polisleri öldürmekle suçlanan gençlerin lehine olan bir çok delili görmezden gelmek, HTS kayıtlarını kopyalarını bile almadan imha ettirmekle suçlanmıştı. Bakmayın suçlanmıştı dememe, gençlerin avukatları bütün bunları dile getirmişti ancak söz konusu savcı hakkında hiçbir işlem yapılmadığı gibi K., Ceylanpınar soruşturmasının ardından Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi’ne hakim olarak atanmıştı. O dönem K.’nın genç yaşına rağmen terfi edin Ankara’ya atanması ilgi çekmişti.

Üstelik söz konusu merkezde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "FETÖ" şüphesiyle, 14 savcı gözetiminde arama yapıldığını da anımsatalım.

K., 2019 yılında da bir terfi aldı ve birinci sınıf tetkik hakim oldu.

İşin tuhaf yanı K.’nın aniden soyadını değiştirmesi.

M. K. K., kendisine seçkin bir soyadı aldı ve artık M. K. S. oldu. Soyadı değişti ama TC kimlik nosu aynı kaldı ve halen tetkik hakimlik görevini sürdürüyor.

Peki Ceylanpınar soruşturması sırasında suçlanan gençlerin masumiyetini ortaya çıkaracak delilleri görmezden gelen, gençlerin cinayetin işlendiği gün nerede olduklarını gösteren HTS kayıtlarını kopyasını bile almadan imha ettiren, gençlerin tutuklanmasına neden olan ihbar telefonlarını bile araştırmayan ardından aniden Ankara’ya tayin ettirilen, birkaç yıl sonra terfi alan K. şimdi neden soyadını değiştirme gereği duydu?

Ceylanpınar’ın aydınlatılması için pek çok soru sormuştuk o soruların hiçbiri şu ana dek yanıtlanmadı. Polislerin öldürüldüğü evde parmak izi bulunan polis memurunun bile şüpheli olarak ifadesi dahi alınmadı.

Türkiye, Ceylanpınar’daki polis cinayetleri sonrası yeniden çatışmalı bir sürece girdi. Ve aradan geçen 6 yıla rağmen cinayetin arkasındaki karanlık aydınlatılmadı.

Ve bugün cinayet soruşturmasının ilk savcısı soyadını değiştirdi?

Neden?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Yıldırım Arşivi