Fenerbahçe şık goller ve golcülerle...

Kayserispor’u 2-0 yenerek haftayı kayıpsız geçen Fenerbahçe, D.Kiev maçı öncesi moral buldu. Pedro ise Kadıköy’deki ilk maçında golünü attı.

Fenerbahçe’nin kaderidir… 1 yenilgi bir anda mevsim değiştirir… Umutlu gidişat, geçmişin düş kırıklıklarını hatırlatır… Başlar sitemler, şikayetler…

Konyaspor maçına kadar her şey iyiydi. Öyle ki bir kesim transfere gerek görmemeye başlarken muhteşem sezon hayaline girivermişti.

Konya maçı kaybedildi. ‘Transfer şart’ sesleri anında yükseldi.

Maxi Gomez’in Trabzonspor’a gidişi Fenerbahçelileri gerdi. Oysa son anda vazgeçen Fenerbahçe oldu. Doğru karar mı, zaman gösterecek… Tek gecelik Ronaldo dedikodusundan sonra gerçek ‘Batshuayi’ olarak çıktı Fenerbahçelilerin karşısına!

Bir kesimin de bundan kesinlikle mutlu olmadığının altını çizelim…

Stoper de alınacak mı, Pedro ve Batshuayi nasıl çıkacak, Szalai gidecek mi gibi dedikoduları gündemden düşürecek tek hamle, saha başarısı olur.

Bu düşüncelerle Kayseri maçına yönelindi!

İlk onbir açıklandığı anda Batshuayi gündemden düşüverdi. Merakla beklenen Pedro sahadaydı.

Her yeriyle oynayan, hareketli bir isim olarak göz dolduran Pedro golüyle kapıyı açan isim oldu. Her an tehlike yaratan stiliyle Fenerbahçe’de bir eksiği kapatacak isim olarak gözüktü.

Jesus yine oyuna baskılı başlattı takımını. Kayserispor uzun ara sahasından çıkmakta zorlandı ve bu anlayış tribünlerin hoşuna gidiyor. Sonra durur gibi yaptı, Kayserispor buna kanınca ani bir atakta golü yedi.

Geçmiş maçlar sonrası Jesus Crespo ve İrfancan’la başladı ama bu ikili bekleneni ne kadar veriyor, tartışılır.

King’e de parantez açmak lazım. Sakatlığı sonrası ilk maçında şık golü dahil yine göz doldurdu. Sezonun en büyük kazançlarında biri.

Fenerbahçe geçmiş 1-2 maçta yaşadığı sıkıntıyı unutmamış olsa gerek, ikinci yarıya da presle başlayınca golü buldu, rahatladı.

Bu arada 72’de Altay’ın bir atakta çıkardığı 2 top vardı. Adeta kendisini 1 maçta asmaya heveslilere selam eder gibiydi…

Gelelim Fenerbahçe’nin tartışmasız en büyük değeri, sevgilisi 10 numarasına… Dersleri mi kötü, evde yaramazlık mı yapıyor bilinmez ama bu kadar kenarda kalacak bir oyuncu olmamalı Arda… Vardır elbette Jesus’un bir hesabı ama futbolseverlerin en büyük isteği, onu daha çok izlemek! 5 dakika yetmez…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi