Fenerbahçe’den önemli galibiyet

Şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, seyircisinin olmadığı maçta Kayserispor’u deplasmanda 2-1 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Seyirci yasağını protesto eden Ali Koç, karşılaşmayı protokol tribünü yerine taraftarlar arasında izledi.

Nasıl oluyorsa Fenerbahçe’nin her maçı farklı bir gündemle dikkat çekiyor. Daha ne olabilir ki derken çok daha farklı olaylar Sarı Lacivertlilerin başına geliyor.
Fenerbahçe lig yarışında Kayserispor’a konuk oldu. Karşılaşma, şampiyonluk mücadelesi için büyük önem taşırken Fenerbahçe motivasyon açısından son derece zor bir hafta yaşadı.
Bu kez de seyirci krizi gündeme oturdu. Önce yasaklandı, ardından serbest bırakıldı, sonra tekrar yasak geldi. Bu da Kadıköy temsilcisinin yaşadığı farklı maceralara bir yeni halka oldu.
Maç kadar tribünlere Sarı Lacivertli taraftarların girip girmeyeceği ve son günlerde bir çok statta moda haline gelen protestoların olup olmayacağı konuşulurken, futbol takımı seyircisinden mahsun Kayserispor’a konuk oldu.

En komik gerekçelerden biri, tehlike içeren ihbarlar geldiği, yasaklamanın maçın zaten şifresiz olarak yayınlanacağı için kimseyi mağdur etmeyeceği şeklindeydi.
Ne kadar futbolun içinde kalmaya çalışırsak çalışalım, bu trajikomik tablolardan kaçmak son derece zor. Bazı ülkelerde sırf bu gerekçe bile günlerce konuşulabilir. Ama ülkenin her türlü konudaki malum ‘hızlı değişimi’ konulara zirvede kalma izni vermiyor…

FERDİ MAÇIN KADERİNİ ÇİZEN ADAM OLDU

Arda’nın onbirde oluşunun verdiği heyecanla Fenerbahçelileri maçlara çok daha farklı motive ediyor. Onbir seçimi, yedekler tartışıladursun, Valencia her maça imzasını atmayı sürdürüyor. Daha karşılaşmanın hemen başlarında attığı golle zor maçta yakınına bir avantajı sağlayıverdi.
İlerleyen dakikalarda Sarı Lacivertliler daha etkin gözüktü ama ilk yarıda rahatlatacak golü bulmakta zorlandılar. Net pozisyonlar ilginçtir Szalai’ye denk geldi ama sonuç çıkmadı.
Son haftaların çıkıştaki takımı Kayserispor ise ilk 45 dakika boyunca etkili olamadı, bu da Fenerbahçe açısından oyunun 1-0 dengede kalmasını sağladı.
Rahatlatan golü beklerken Kayserispor’un baskısı fazlalaşıyordu. Değişiklikler başladı, karşılıklı kontrollü oyun ağırlık kazandı.
Derken sahneye Fenerbahçe’nin bu sezonki istikrar abidesi çıktı. Başta Arda olmak üzere Fenerbahçe’de bir çok isim sık sık gündeme geliyor. Ama istikrarlı iyi oyunu Ferdi üzerinde zaman zaman yoğunlaşılmasını engelliyor. Ancak o Ferdi takımının 2. golünü şık bir vuruşla imzalarken maçın da kaderini çizen isim oldu.

Uzatmalarda Kayserispor bir gol bulsa da konuk takım takım galibiyetle ayrıldı.
Fenerbahçe, son maçlarında çıkış yakalayan Kayserispor karşısında önemli bir galibiyet aldı.
Futbol, her türlü futbol dışı gelişmeye nokta koyuyor. Bitiş düdüğüyle ilerleyen günlerde ne olacağı meçhul, merakla bekleniyor. Son gelişmeleri protesto eden Ali Koç’un protesto olarak karşılaşmayı protokol tribünü yerine taraftarlar arasında seyretmesi de kuşkusuz bir gündem oluşturacaktır.


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi