Fenerbahçe’ye soğuk duş

2-0 öne geçtiği maçta İstanbulspor ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe önemli bir fırsatı kaçırdı. Maç bitiminde Jesus takımını moral için sağ ortasında toplarken tribünlerin protestosu teknik adamı kızdırdı.

İstanbulspor karşısında farklı kazanması beklenen Fenerbahçe Kadıköy'de bir şok yaşadı, rakibiyle 3-3 berabere kaldı. Hesaplar maçtan önce ayrı yapılırken karşılaşma bitiminde ev sahibi adına düş kırıklığı vardı…
Şu bir gerçek ki Fenerbahçeliler çok fazla dile getirmeseler de, son haftalarda yenik duruma düşüp son anlarda kurtarılan maçlarla ‘Acaba bunlar bir işaret mi’ umudu taşıyorlardı. Samimi konuşursak bunu dile getirmek lazım.
Galatasaray’ın Karagümrük’e takılması İstanbulspor maçı öncesi Sarı Lacivertli taraftarlarda umutları daha da artırıverdi. Rakiplerinin bir hafta sonra Beşiktaş ile oynayacak olması, ligin sonunda karşı karşıya gelecekleri derken İstanbulspor sınavı artık çok daha anlam kazanıvermişti.

Fenerbahçe’nin eksikleri çok, formsuzları da… Ama ligin bu sürecinde artık kimse bunu düşünmüyor, tek gerçeğin her maçın kazanılması olduğu noktasında birleşiliyor.
Galatasaray - Karagümrük maçı bitti, 2-3 saat içinde İstanbulspor maçının tüm biletlerinin internet üzerinden tükendiği haberi düşüverdi. Bu da Fenerbahçelilerin ne kadar umutlu olduğunun bir göstergesiydi.
Hafta içi olmasına karşın Kadıköy İstanbulspor maçıyla bayram yerine döndü. Ancak 90 dakikalık süreçlerde tutumu bu sezon sık sık eleştirilen Saraçoğlu tribünlerinin bu kez nasıl bir destek ortamı yaratacağı yine merak konusuydu. Öğrenilmesi gereken ‘Maç 90 dakikadır’ gerçeğinin idrak edilmesi şart!

EMRE-ARDA İKİLİSİ ONBİRDEYDİ

Tribünlere maç öncesi bir doping de Jesus’tan geldi: Emre - Arda ikilisi onbirdeydi…
‘Artık daha ne olsun’ denerek maç başladı…
İlk anlar gösterdi ki 11 kişi savunma yapan, çok erken zamana oynayan İstanbulspor’un kilidini çözmek zaman alacaktı. Arda - Emre ikilisinin yanında Ferdi’yi de düşünürsek kilit açıcılar sahadaydı. Nitekim Emre’nin vuruşunda kaleci Alp’ten dönen topu ustaca tamamlayan Arda Fenerbahçe’yi öne geçiren isim oldu.
Sahaya 11 yerli ile çıkan Fenerbahçe golden sonra da iştahını kaybetmedi. Sakin bir şekilde ağırlığını koydu ama iyi yer tutan, tek vuruş ustası bir golcünün eksikliği buram buram kokuyordu..
Derken yine Fenerbahçe’nin 10 numarası sahne aldı… Muhteşem bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Ama Fenerbahçe’ye rahat yoktu, İstanbulspor penaltı golüyle farkı tekrar teke düşürdü.
Ardından gecenin soğuk duş anı geldi, İstanbulspor beraberliği yakaladı.

Neyse ki Fenerbahçe adına tribünlerden ‘Yönetim istifa’ sesleri ve protestolar duyulmadı.
Ev sahibi yeniden gol kovalamaya başladı. Bu kez sahneye son haftaların kayıp ismi Valencia çıktı, Pedro’ya ‘Al da at’ pası verdi, skor 3-2 oldu.
Jesus’un hamleleri, sahada oyunu soğutma çabaları derken Fenerbahçe beklenmeyen bir gol daha yedi ve karşılaşma 3-3 sonra erdi…

Fenerbahçe adına büyük avantaj kaçtı. Maç bitiminde takımı saha ortasında toplayan Jesus pes etmezken takımı protesto eden Fenerbahçe taraftarları belli ki sezon kapattılar, bu da doğal olarak Portekizliyi kızdırdı.
Futbol bu, her şey var. Sezon sonunda Fenerbahçe büyük bir sürpriz yaparsa, sakın Sarı Lacivertli taraftarlar bundan kendine pay çıkarmasınlar. Bir kez daha belirtelim büyük fırsat kaçtı ama sezon devam ediyor. Üstelik bu takım bir de kupa kovalıyor. Taraftarı pes ettiyse, denecek fazla bir şey yok…


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi