Jesus her yerin gündeminde!

Fenerbahçe milli aradaki 4. hazırlık maçını da Salernita’yı 3-0 yenerek kazandı. Jesus ise Brezilya’nın vedası sonrası yeni bir cephede daha konuşulur oldu.

Fenerbahçe’de sezonun en konuşulan yıldızı kuşkusuz Jorge Jesus… Sarı Lacivertlerin bu sezon geldiği noktada alkışlar elbette takıma yağıyor ama başrol Portekizli teknik adamda…

Arada takımını alıp Antalya’ya götüren Jesus, 2 hazırlık maçı oynadı.

Alanyaspor maçının 60. dakikasına kadar sahadaki Fenerbahçe, kabul edin etmeyin ligdeki rakiplere korku salmış olmalı. 4-0’a kadar oyunu yönlendiren, rakibi boğan Sarı Lacivertliler aynı tempoyu sürdürseler skorun nereye gideceği belli değildi. 60’dan sonra her 2 takım da kulübelerin tamamını oyuna sokarken, Jesus da oyun içi bazı deneyimlerde bulundu. Skor 4-2’ye geliverdi.

Salernita karşısında Fenerbahçe’yi, bu sezon alışılmış düzeninin yanı sıra, sanki farklı anlayışlar denerken izledik. Bir hazırlık maçında teknik direktörün farklı sistem ve oyuncu denemesi kadar normal bir durum yok. Ama Sarı Lacivertliler yine bir hazırlık maçının ötesinde keyif verirken gollü galibiyete devam ettiler.

İstanbul ve Antalya’da oynanan 4 hazırlık maçı gösterdi ki:

  • Takımda bir gevşeme yok, disiplin - mücadele kaldığı noktadan devam ediyor.
  • Kadro genişliği büyük avantaj ve Jesus herkesi hazır noktada tutuyor.
  • King’in formda dönüşü, hele de Pedro’nun sakatlığında büyük avantaj.
  • Jesus’un ısrarla oynattığı İrfancan hızla istenen seviyeye geliyor.
  • Olası ekliğinde kaleci Altay’ın arkasından endişelenmeye gerek yok.
  • Ve Fenerbahçe Szalai’siz sahaya çıkmıyor!

Jesus’un asıl korku salmaya başladığı nokta Brezilya ihtimali… Sambacılar Dünya Kupası’na veda ettiler, teknik direktörü Tite istifasını sundu… Flamingo derken Brezilya milli takımının da gündeminde Jorge Jesus bundan sonra en çok konuşulan isim olacaktır… Ta ki kendisi bir açıklama yapana ya da Başkan Ali Koç kendisiyle sözleşme uzatana kadar… Veya Sambacıların yeni hocalarını belirlemelerine değin!

Brezilya’da sezonun yakında başlayacağını düşünürsek herhangi bir kulüp ihtimali Jorge Jesus için rafa kalkmış durumda…

Ama milli takım… Tüm Fenerbahçeliler için bu ihtimal bir korku filmi fragmanı gibi kenarda duracak bir sahne…

Fenerbahçe kadrosunu sürekli geliştirmeyi istiyor artık. Hedef büyüdü, eldeki isimler yıldızlaştı. Onlardan para kazanıp daha iyilerine yönelmek başlıca politika. Ancak bu noktada Sarı Lacivertlilerin en az 1 sezon daha Jesus’a ihtiyaçları var. Sisteminin tam oturması, oyuncu politikasının benimsenmesi için bu süre şart!

Hal böyle olunca gözler de başkan Ali Koç’a çevriliyor. Divan Kurulu’nda ‘Elin Portekizlisi’ dediği Jorge Jesus’un bundan çok daha fazlası olduğunu biliyor. Bu nedenle konu çok uzamadan, dallanıp budaklanmadan Jesus konusu netlik kazanmalı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi