Sürek Avı’nda yeni perde

Küme düşmemesi mucizelere bağlı Giresunspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe rakibinden sezon genelinde tek puan alırken bu maçla önemli iki puan daha yitirdi. Böylece Sarı Lacivertliler şampiyonluk yarışında bir yara daha aldılar.

Şampiyonluk yarışı ‘Sürek Avı’ halinde devam ediyor. Beşiktaş bir gün önce Antalyaspor deplasmanında üç puan alarak gizli düşünü sürdürdü. Bu kez sınav sırası Fenerbahçe’deydi. Ancak Sarı Lacivertli takım, Karadeniz deplasmanında sürpriz bir kayıp daha yaşadı, yarışta rakiplerine yeni bir fırsat vermiş oldu.

Maç saati beklenirken Fenerbahçe’den ilginç bir açıklama geldi. Açıklamada maçın VAR hakemi ile birlikte yöneticilere bir tepkinin olduğu net olarak görülmüştü. İlginç bir açıklama oldu maç günü için.
Giresun’un durumu Fenerbahçe açısından endişe vericiydi. Zira Karadeniz temsilcisi ligde zor bir konumda ve kalma yolunda en ufak bir hata lüksü olmadan bu karşılaşmaya çıktı. Kuşkusuz beraberlik onlara da yaramadı!

Kadro açıklandığında Arda 11’deydi. Jesus’un haftalarca neden oynatmakta naz yaptığı düşünülen Arda’ya ligin son döneminde önemli maçlarda sürekli şans vermesi dikkat çekici. Çok eleştirilen Pedro’nun yerine de sakatlığı bitiren Batshuayi sahadaydı.
Fenerbahçe maça belki futbol olarak beklenen düzeyde değil ama daha kontrollü, daha ne yaptığını bilen bir görüntü içerisinde başladı maça. Penaltı golüyle de öne geçince daha motive oldu. Ancak şu bir gerçek ki, Fenerbahçe’de ‘Olası Şampiyonluk’ ihtimalinin heyecanı hissediliyordu. Takımdaki herkes sahada daha arzulu ve bir o kadar da dikkatli. Ama o stres belki de futbol olarak daha az riskli oynamalarını neden oluyor!

FENERBAHÇE'NİN HATA LÜKSÜ YOKTU

Sezonun ilk bölümünde, Dünya Kupası’na kadar olan dönemde Jesus’un oyuncu değişiklikleri çoğu kez takıma enerji katıyordu. Bu dönem de zaman zaman bu enerji hissedilmeye başlandı. Yaptığı 3 değişiklik takımın biraz daha ilerde oynamasına, topa daha çok sahip olmasına katkı sağladı.
Ama ani bir Giresun ayağında Szalai’nin ıskası ve ardından Macar oyuncuyla beraber Samet ve Peres’in pozisyona etkide bulunamaması Bajic’in beraberlik golüne neden oldu…Tekrar öne geçmek için King ve Pedro’ya sarılan Sarı Lacivertliler hedeflerine ulaşamadılar. Stres giderek arttıkça daha bariz hatalar başladı, o beklenen gol de gelmedi.

Böylece düşme ihtimali daha çok yüksek olan Giresunspor’a 2 puan daha yitirildi. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, bu sezon can çekişen rakibinden sadece 1 puan almış oldu.
Fenerbahçe bu sezon genelinde bir kez daha ayağına gelen fırsatı tepmiş oldu. Bu maç kazanılmış olsa, kuşkusuz Galatasaray’ın Başakşehir ile oynayacağı maç farklı beklenecekti. Ligde beklenmedik sonuçlar olabiliyor, Galatasaray rakibine kaybederse kimse şaşırmaz. Ama Fenerbahçe bu kadar hata yaparsa şampiyonluk hesabından giderek uzaklaşır.

Sezon sonuna gelindiğinde bu kadar hata yapılıyor olması tek bir gerçeği ortaya çıkarıyor: Bu takımın böyle önemli dönemlerde stresi üstlenecek, ekibini taşıyacak bir yıldızı yok, takım da bu kalitede değil. Şu hataların bundan başka da izahı olduğunu düşünmüyorum…


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi