Ve yokluğunda Ali Koç siftah yaptı

Fenerbahçe Ali Koç başkanlığında ilk kupasını Başakşehir’i finalde 2-0 yenerek Türkiye Kupası’yla kazandı. Sarı Lacivertliler baştan sona üstün götürdükleri maçta Batshuayi ile skora gittiler…

Sezon sonunda oynanan finallerde kimi zaman ilginç, kimi zaman da zor buluşmalar yaşanır. Türkiye kupası finali de bunlardan biri oldu.
Arkasındaki siyasi destekle Türk futboluna girdiği andan beri kısa sürede ciddi başarılara imza atan Başakşehir için kupayı kazanmak, önümüzdeki sezon Avrupa’ya gitmek için son şanstı.
Kuşkusuz Fenerbahçe’ye karşı görev yapmak Emre Belözoğlu için zor bir durum. Ama bu futbol, böyle de denk gelebiliyor. Ancak Belözoğlu’nun bundan kısa süre önce ‘Hayatta büyük konuşmamayı öğrendim, Galatasaray’ı asla çalıştırmam diyemem’ sözleri bazı Fenerbahçelileri kırmış da olsa, şu bir gerçek ki Belözoğlu - Fenerbahçe buluşmaları her zaman farklı duygular içerecek.

Final öncesi Fenerbahçe’nin elinde Avrupa bileti vardı. Ama kupasızlık Sarı Lacivertliler için, özellikle başkan Ali Koç büyük sıkıntı.
Bu maç öncesi futbolda erkeklerde ve kadınlarda kaçan şampiyonluk, basketbol erkeklerde olaylı Efes Pilsen maçları sonrası potaya veda artık ‘ikinciliklerin takımı’ unvanı ile özdeşleşme başlayan Fenerbahçe’de Ali Koç için eleştirilerin dozajını giderek arttırıyor.

Önümüzdeki günlerde Fenerbahçe'nin mali kongresi var. Başkan Ali Koç ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalacak gibi. Ne Galatasaray derbisi öncesi ki bu derbi durum ne olursa olsun Fenerbahçeliler için çok farklı anlamlar taşır, ne de kupa maçı öncesi başkanı ortalarda gören yok. Yalnızca yazılı açıklamalarla kulüp bazı sesler duyurdu. Ancak Fenerbahçeliler büyük maçlar öncesi konuşan, ortamı kontrol ettiğini hissettiren bir başkan görmek isterler. Ali Koç’un bu dönemlerde ortada olmayışı, bazen de ortaya çıktığında sadece rakip veya federasyona yönelik konuşması artık kimseyi tatmin etmez hale geldi. Fenerbahçeliler güçlü bir takım için yapılacak hamleleri duymak, görmek istiyorlar. Aslında olay bu kadar da basit!

FENERBAHÇE İÇİN KOLAY SIVA

Maç öncesi bir de Fenerbahçe’de Jesus gündemi vardı. Portekizli teknik adam maçtan bir gün önce, gelecek sezon için başkan Koç’a kararını bildirdiğini, sezonu da tek kupa ile bitirmenin kendisi için başarı sayılamayacağını söylemişti. Bu sözlerin analizinden çıkan sonuç, Jesus Fenerbahçe’de finalini, İzmir’de kupa ile yapacağıydı. Bu ortamda takımın nasıl motive olacağı da Fenerbahçelileri endişelendirdi.
Sezonun son sayfasına hiç olmazsa bir kupa yazmak isteyen Fenerbahçe, bir de şans denedi İzmir’deki finalde. Önümüzdeki sezon giyecekleri yeni sezon çubuklu formasıyla bu maçta buluşarak üzerlerindeki şansızlığı da kırmak istediler. Başkan Ali Koç’un da gelmediği finalde gelen kolay galibiyet, bir çok açıdan Sarı Lacivertliler adına şanssızlığın kırıldığı 90 dakika oldu…

İlk yarı bitiminde Başakşehir adına tüm istatistiklerde yazılı -0- rakamı, Fenerbahçe için kolay bir sınav olduğunun da göstergesiydi…
Fenerbahçe zorlanmadan kupayı alırken, Başakşehir de artık eski görüntüsünden ne kadar uzak olduğunu sergiledi…

Bu kupa, 5 yıllık sürecinde Ali Koç’un da ilk kupası oldu… Sevinmek elbette onun da hakkı ama gelecek yıllar adına, bu başarıyı dengede tutmak çok önemli!
İstanbul - Rize - Kayseri - Sivas ardından bu galibiyetle gelen kupa Fenerbahçelilere de sezon sonunda kuşkusuz bir keyif oldu…

Ama sorular hala duruyor…

Teknik direktör kim olacak… Takım ne derece takviye olacak… Bu sorular cevap bekliyor…
Ama asıl soru… Ligi ikinci bitiren, Avrupa’da kupayı kazanan Sevilla’ya mart ayında elenen, Türkiye Kupası’nı kazanan ve… Sezon boyunca hiç protesto edilmeyen Jesus başarılı başarısız mı?


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi