AKP'den, kapanan konsolosluklara dair açıklama: Türkiye güvenli bir ülkedir

AKP'den, kapanan konsolosluklara dair açıklama: Türkiye güvenli bir ülkedir
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bazı başkonsoloslukların ülkenin güvenlik koşulları nedeniyle kapatıldığını duyurmasının ardından 'Türkiye’yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz' dedi.

Artı Gerçek - Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere ve İsviçre başkonsolosluklarının güvenlik gerekçesiyle kapatılmasının ardından açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye güvenli bir ülkedir. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez" dedi.

"Türkiye’yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz" diyen Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez.

'GÜVENSİZ YERLER KURAN'A SALDIRILAN YERLERDİR'

Türkiye güvenli bir ülkedir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz işinin başındadır. Bugün güvensiz olarak nitelenebilecek ülkeler; göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’e saldırılan yerlerdir.

Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflemesi gereken misyonların daha özenli ve sorumlu açıklamalar yapmaları gerekir. Türkiye’yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz."

NE OLMUŞTU?

İsveç'te, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan 21 Ocak'ta, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakmış, söz konusu eylem Ankara'nın sert tepkisini çekmişti. Olayın ardından İstanbul'daki İsveç Büyükelçiliği önünde de protesto gösterisi yapılmıştı.

Paludan'a destek vermek isteyen ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld de Lahey kentinde yaptığı eylemde Kuran yırtmıştı.

Art arda yapılan eylemler üzerine herhangi bir saldırı tehdidine karşı önlem almak istediklerini bildiren ülkeler, İstanbul'daki konsolosluk binalarını "artan güvenlik tehdidini" gerekçe göstererek kapattı.

Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu dokuz ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar