HDP'li Gergerlioğlu ile Kaya'ya 'terörist' diyen Cem Küçük'e hakaretten tazminat cezası

HDP'li Gergerlioğlu ile Kaya'ya 'terörist' diyen Cem Küçük'e hakaretten tazminat cezası
Katıldığı televizyon programında 'Biri kravatlı, biri başörtülü terörist' diyen Cem Küçük tazminat cezasına çarptırıldı. Gergerlioğlu 'Darısı diğer hakaretçilere' dedi.

Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesi, bir televizyon programında HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’na "terörist" diyen Cem Küçük’e 6 bin 620 TL adli para cezası verdi. Gergerlioğlu, mahkeme kararı için "İfade özgürlüğü kazanacak. İftiracılar kaybedecek" dedi.

GERGERLİOĞLU DUYURDU

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ün kendisi ve Hüda Kaya'ya tazminat ödemeye mahkûm edildiğini duyurdu.

Gergerlioğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bana ve Hüda Kaya'ya 'Terörist' diyerek hakaret eden Cem Küçük'e mahkeme haddini bildirdi. Ankara 75. Asliye Ceza mahkemesi 6620 TL ödeme ceza kararı verdi. Ağzını açtığında herkese hakaret ve iftira edenler haddini bilecek, cezayı yiyecek tabi ki darısı diğer hakaretçilere" ifadesini kullandı. 

Gergerlioğu, 2021 yılının kasım ayında yaptığı açıklamda, "Cem Küçük bize hakaret ve iftiralar yapmıştı ben cezaevine girerken ardından hakaretler ve küfürlerde bulunmuştu, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk, kendisi hakkında davalar açıldı. Bunun üzerine yazı yazmış, tweetler yazmış, bana yine hakaret etmiş. Bana hakaret ettiğin yazıların ve tweetlerinin cezasız kalacağını mı düşünüyorsun? Onlar için de suç duyurusunda bulunduk. Onlar için de inşallah davalar açılacak ve cezalandırılacaksın Cem Küçük bunları çok iyi bil. Biz birilerine kızsak bile kimseye hakaret etmeyen insanlarız ama senin ağzından hakaret düşmez öyleyse mahkemelerde bunun cezasını göreceksin" diye konuşmuştu.

NE DEMİŞTİ?

Cem Küçük, 16 Şubat 2021 tarihinde Habertürk TV’de katıldığı "Açık ve Net" isimli programda; "Hüda Kaya diye bir tane terörist milletvekili var, Hüda Kaya bakın çok net söylüyorum Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu teröristtir. Bu ikisi de biri kravat diğeri başörtüsü olan teröristtir. Bana istedikleri kadar da dava açabilirler bu iki terörist milletvekili. Milletvekili demeye de bin şahit ister" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar