CHP'li Özgür Özel: Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması asla kabul edilemez!

CHP'li Özgür Özel: Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması asla kabul edilemez!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli tarafından hedef gösterildikten sonra gözaltına alınmasına tepki gösterdi: Asla kabul edilemez!

Artı Gerçek - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile iktidar mensupları tarafından hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınmasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den tepki geldi. Özel, ifade özgürlüğü vurgusu yaptığı açıklamasında Fincancı'nın gözaltına alınması için "Asla kabul edilemez!" dedi.

Özel'in Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz.

Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB’ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir.

Asla kabul edilemez!"

CHP'Lİ EMİR: FETÖ TAKTİĞİ

Sağlık çalışanlarının hakları üzerine çalışmalarıyla tanınan CHP milletvekili Murat Emir de, 'FETÖ taktiği' göndermesinde bulundu: "Düşüncesini beğenmedikleri insanları gözaltına almak FETÖ taktiği idi, artık AKP’nin geleneksel politikası haline geldi. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasına niye gerek duyuldu? Çağırsanız gelip ifade vermeyecek miydi? #SebnemKorurFincancıYalnızDeğildir."

Erdoğan, 'TSK'nin PKK'ye karşı kimyasal silah kullandığı' iddialarının araştırılması çağrısı yapan Fincancı hakkında "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir" demişti.

Fincancı ise "Adli tıp uzmanı olarak iddiaların araştırılmasını istemem suç değil" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar