Özgür Özel'in Hakkari açıklamasına Ahmet Türk'ten yanıt: Değerlidir

Özgür Özel'in Hakkari açıklamasına Ahmet Türk'ten yanıt: Değerlidir
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, CHP lideri Özgür Özel'in Hakkari'ye kayyım atanması konusundaki "Reddediyoruz" açıklamasını değerlendirdi. Türk, "Özel’in açıklaması demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir" dedi

Artı Gerçek - Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Hakkari Belediyesi'nin seçilmiş Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarını "değerli" bulduğunu söyledi.

Türk, Özgür Özel'in "Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir" açıklaması hakkında sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

'HERKESİ DAVET EDİYORUZ'

"Sayın Özgür Özel’in bu açıklaması demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir. Herkesi adalet, hukuk ve demokrasiyi korumaya davet ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Mehmet Sıddık Akış, DEM Parti'nin adayı olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerini yüzde 48.91 oranında oyla kazanmıştı. Hakkari'de AKP'nin adayı İsmet Ölmez, yüzde 46.57 oranında kalmıştı. Ancak Hakkari Belediyesi dün gece saat 23.00 sularında polis tarafından ablukaya alınmış ve Akış Van'da gözaltına alınmıştı.

Hakkari Valiliği de il genelinde yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi her türlü protestoları 10 gün süreyle yasaklarken, İçişleri Bakanlığı'ndan da kayyım açıklaması geldi. Bakanlık, Akış'ın 'geçici tedbir' gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığını, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in 'Belediye Başkan Vekili' olarak görevlendirildiğini duyurdu. DEM Parti ise kayyım atamasına karşı nöbet eylemleri başlatacağını açıklayarak "Muhalefeti bu gasp girişimine karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Türk de "Muhalefet partileri suskun kalmamalı, demokrasi adına tepki göstermeli" demişti.

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Özel de, kayyım kararını reddettiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz.

Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir.

Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar