Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesinde 14 Ekim'de meydana gelen patlamaya ilişkin bilirkişi ön raporu hazırlandı. Raporda, "Metan drenajı uygulaması hayata geçirilmiş olsaydı kaza önlenebilirdi" ifadesi yer aldı.
Bartın'da yaşanan 41 işçinin öldüğü maden katliamına ilişkin gözaltına alınan 24 kişinin, sekizi tutuklandı, 9 kişi ise serbest bırakıldı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin öldüğü maden katliamıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin ifadeleri alınırken adliyeye sevklerine başlandı.
Bartın'da 41 işçinin öldüğü maden faciasına ilişkin soruşturmada gözaltında olan yedi ismin TTK Genel Müdürlüğü’nde görevlendirildiği ortaya çıktı.
Amasra maden katliamı ile ilgili gözaltına alınan 24 kişinin sorgusu sürüyor. Gözaltına alınanlara ‘ihmaller var, mevzuat gereği alınması gereken tedbirler neden alınmadı?’ soruları yöneltildi.
Amasra'daki maden katliamı soruşturması kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheli arasında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir de yer alıyor
Amasra'daki maden katliamına ilişkin 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Patlamanın üzerinden 13 gün geçmiş olmasına rağmen tek bir kişinin bile gözaltına alınmamış olması tepki çekiyordu.
Edip Akbayram'ım Karadeniz Ereğli'de 29 Ekim cumhuriyet Bayramı'nda vermesi planlanan konser Valilik talimatıyla iptal edildi. İptal gerekçesi olarak, Bartın'ın Amasra ilçesinde, 41 maden işçisinin öldüğü maden katliamı gösterildi.
DİSK, İstanbul'da basın açıklaması düzenleyerek Bartın maden katliamını protesto etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı 'kader' açıklamasına tepki gösterdi, "Çalışırken ölmek işçilerin kaderi değildir" dedi.
41 madencinin öldüğü Amasra'daki maden katliamının üzerinden 10 gün geçti ama tek bir kişi bile gözaltında değil. TTK Amasra Müessese Müdürü Özdemir ve TTK Eğitim İş Güvenliği Daire Başkanı Sarıalioğlu, adliyede sadece 10 dakika kalıp ayrıldı.
İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı avukat Yüksel, maden katliamında 41 kişinin öldüğü Amasra'da, mağdur ailelere 300 kadın avukatla destek vereceklerini söyledi. Parti lideri Akşener'in talimatıyla Amasra'ya giden avukatlar, ailelerden vekâlet aldı.
ÇHD, maden katliamına dair rapor yayımladı. Raporda, şüphelilerin delillere ulaşabildiğine dikkat çekti.
Bartın Valiliği, eylem ve etkinlikleri engellemek için yeni bir karar aldı. Valilik, eylem yapmak üzere kente geldiği değerlendirilen şahısların, bireysel veya toplu bir şekilde muhtelif araçlarla ilçeye girişini yasakladı.
41 işçinin öldüğü Amasra’daki maden katliamıyla ilgili 'Meclis Araştırma Komisyonu' kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Araştırmayı yapacak komisyon 21 üyeden oluşacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören madencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verdi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağındaki grizu patlaması sonrasında metan gazı verilerine ulaşıldı. 41 madencinin hayatını kaybettiği maden katliamının 12 dakika önceki veriler ortaya çıktı.
41 madencinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait ocakta havalandırma işlevini gören aspiratörlerin (pervane) yenilenmesi planlarının hayata geçirilemediği iddia edildi.
TTK’ya bağlı 5 müessesede bir yıl içinde meydana gelen kazalarda 2 bin 960 işçi yaralandı. Kazaların yüzde 98’i yeraltında, yüzde 2’si ise yer üstünde meydana geliyor.
Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait madende yaşanan patlamada 41 maden işçisi öldü. Kaymakamlık ve Amasra Muhtarlar Derneği, işçiler için mevlit okuttu.
41 madencinin öldüğü patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye örnekleme yapılması için madencilerin kullandığı ekipmanlar getirildi. Yer altındaki gaz ölçüm değerlerin kaydedildiği bilgisayarların çözümlenmesine ise devam ediliyor.
İktidar, kimi suçladığının tabii ki farkında. Ama suçu birilerine atmak lazım ki üzerinden gitsin. Kime atsa, “senin önlem alman lazımdı” diyecek.
Bartın’da 14 Ekim’de maden patlaması meydana geldi. Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı madendeki kömürlerin torbalanması için açıklanan ihale ise 17 Ekim’de yapıldı.
Patlama günü saat 18.05’te ortamdaki metan gazı oranı önce yüzde 1.5 olarak ölçüldü ve elektrikler kesildi.18.09’da havadaki gaz oranı yüzde 1.69’a yükseldi. Patlamanın yaşandığı 18.15 kadar olan sürede geçen 6 dakikada ise kayıt alınmadığı ortaya çıktı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 madencinin öldüğü maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi heyetinin çalışmalara başlandığı bildirildi.
İletişim Başkanlığı’nın ‘dezenformasyon bülteni‘nde Amasra'daki maden patlaması da yer aldı. Bültende Sayıştay raporlarının ‘yanlış okunduğu’ iddia edilerek, “Öneriler dikkate alınmış, hatta mevzuatın gerektirdiğinden fazla tedbir alınmıştır” denildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden faciası hakkında Meclis'i bilgilendirdi. Muhalefet milletvekilleri, "Ağustostaki denetimde bir sorun görülmemiştir" diyen Dönmez'in istifasını istedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasra'da yaralanan madencilerle ilgili şöyle konuştu: "Yanık durumları ağır olan madencilerimiz Türkiye'de 1 numara olan profesörlerimiz tarafından tedavi ediliyor. Nereden nereye geldiğimizi söyleme bakımından bunlar çok önemli."
Amasra'daki maden faciasında ölen Öner Yıldız'ın babası 30 yıl önce aynı madende yaşanan grizu patlamasından sağ kurtulmuş. Baba Yıldız, “30 yıl önce ben yaşadım, şimdi de oğlum, ama o gitti. Bu acı çok zor” dedi.
Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin öldüğü maden ocağındaki patlamaya ilişkin soruşturmada, ifadeler alınmaya başlandı.
Amasra’da meydana gelen maden faciasıyla ilgili ÇHD suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de şüpheli listesinde yer aldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.