Dolar, haziran başında 8.88 ile tarihi zirvesini test etmesi ardından doların başlıca para birimleri karşısında değer yitirmesinin de desteğiyle 8.6 etrafında denge buldu.
Analistler, ABD ve Çin'de açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odağında olacağını, bu verilerde öngörülerin aşılması halinde enflasyonist endişelerin artabileceğini belirtti.
G7 ülkelerinin maliye bakanları İngiltere'deki liderler zirvede, Google, Apple ve Amazon gibi çok uluslu şirketlere en az yüzde 15 oranında vergi uygulanması yönünde anlaştı.
TL, doların küresel piyasalarda güçlenmesiyle perşembe günü en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. 8,70 TL seviyesini geçen doların bir yıllık artışı yüzde 30'a ulaştı.
Bankacılar, doların tarihi zirvesinden yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirmesinde lokal döviz satışlarının etkisini gördüklerini belirtti. Kademeli normalleşmenin etkileri takip ediliyor.
Dolar, Türkiye ekonomisinin geleceğine yönelik süren endişeler ve ABD verilerinin beklenenden daha hızlı bir toparlanmaya işaret etmesiyle haftaya yeni tarihi zirve yakınlarında başladı.
Küresel piyasalarda dolar zayıf bir seyir izlerken, dolar/ iç siyasi gündemin nasıl şekilleneceğine ilişkin endişelerle dalgalanmayı sürdürüyor. Dolar 8.45, euro ise 10,32 seviyelerinde...
Dolar/TL, tarihi zirvesi olan 8.58'in altında bir kaç haftadır işlem gördüğü 8.3-8.4 bandının üstünde seyrediyor. Dolardaki küresel zayıf seyre karşın TL'de iyimserlik sınırlı seviyede.
Kurda son dönemde zayıf seyrini sürdüren doların seyri, iç piyasada ise Hazine'nin bir yıl vadeli altın cinsi tahvil ve kira sertifikası borçlanmaları takip ediliyor.
AlixPartners tarafından yapılan araştırmada, otomotiv üretimini aksatan krizin küresel otomotiv endüstrisine yıl sonuna kadar 110 milyar dolarlık kayıp yaşatacağı kaydedildi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, dünya gıda fiyatları, nisanda art arda 11'inci ayda da artış kaydederek Mayıs 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
TL'nin reel değeri 62,29 ile aralıkta kaydedilen seviyelere dönerken, doların küresel piyasalarda güçlenmesiyle gelişen ülke para birimleri dolar karşısında TL öncülüğünde düştü.
Gelişmekte olan ülke hisseleri aşı eksikliği ve gecikmelerin etkisiyle mart ortasından beri diğer ülkelerin gerisinde kalırken, Batı ülkelerinde aşılamanın hız kazanması açılmalarda etkili.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurtiçi piyasaların kapalı olduğu günde küresel piyasalarda geçen işlemlerde Türk Lirası üzerindeki baskının devam ettiği görüldü.
Dolar güne 8.10'un üzerinde başlarken, ABD'de Hazine tahvil faizlerinin gerilemesi ve doların küresel değerinde nisanda kaydedilen düşüş, dolar/TL'deki yükseliş baskısını kısmen azalttı.
Dolar/TL, 8.10 seviyesinin altındaki yatay seyrine devam ediyor. İç piyasada bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, küresel piyasalar ve Hazine ihaleleri takip edilecek.
Dolar 8.20'nin altındaki seyrini sürdürürken, Merkez Bankası'nın 15 Nisan'da açıklayacağı faiz kararı bekleniyor. Enflasyon tahminleri yukarı, büyüme aşağı yönlü revize ediliyor.
Mart ayı enflasyonunun iki yılın zirvesine çıkması sonrasında piyasa Merkez Bankası'nın atacağı adımlara odaklanırken, dolar/TL güne 8.11 seviyelerinden başladı 8.15'i gördü.
Dolar, küresel piyasaların Paskalya nedeniyle kısmen tatile devam edeceği bugün 8.20 civarında güne başladı. Piyasalarda yurt içi gelişmeler ve ABD tahvil faizlerinin seyri takip edilecek.
Dönmez, salgınla birlikte küresel ölçekte yukarı yönlü baş döndüren bir fiyat hareketine sahne olan başta altın, gümüş ve bakır olmak üzere madencilik sektörüyle ilgili brifing verdi.
Haftaya düşüşle başlayan döviz kurları, haftanın ikinci gününde dün çekildikleri seviyeleri koruyor. Dolar/TL, 7.34'lerden işlem görürken euro/TL ise 8.81 seviyelerinde değerleniyor.
Fed Başkanı Powell'ın ABD Kongresi'nde yaptığı sunumda Fed'in tahvil alımlarını sürdüreceğine yönelik açıklamaları sonrası tahvil faizlerinde gerileme izlendi.
Dolar/TL sert düşüşlerin ardından yeniden 7 TL'nin üzerinde dengelendi. Küresel piyasalarda dün yaşanan sert hareketlerin devam edip etmeyeceği takip ediliyor.
Merkez Bankası'nın, politika bileşimini uzun süre sıkı tutacağı ve faiz indirimlerini yılın büyük bölümünde değerlendirmeyeceği yönündeki söylemleri TL'yi desteklemeye devam ediyor.
Küresel piyasalarda dolar yatay bir performans izlerken, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki pozitif seyri yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor.
Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını uzun süre uygulayacağını açıklamasından geçen hafta destek bulan TL, yeni haftaya 7,25 seviyesinde kadar gerileyerek başladı.
Küresel piyasaların odağında Fed toplantısı, GameStop olayı, artan vaka ve ölüm sayıları, aşı tedarikinde yaşanan sorunlar ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin gelişmeler yer aldı.
Merkez Bankası'nın enflasyonda düşüş kararlılığını bir kez daha ifade etmesi, TL'yi destekledi. Küresel borsalarda ise aşı ve bireysel yatırımcı hareketlerine dönük endişeler var.
Dolar/TL, Merkez Bankası'nın para politikasında uzun süre sıkı duruş söyleminden destek bulurken, küresel piyasalardaki dalgalı seyri de yansıtıyor. Kur 7,37 seviyesinde işlem görüyor.
Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen IMF, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,5 ve 2022'de yüzde 4,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.