S&P, 2020 için global büyüme için tahminini yüzde 3,3'ten yüzde 0,4'e çekti. Bu öngörü gerçekleşirse küresel büyüme 1982'den beri en düşük seviyede gerçekleşmiş olacak.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, tüm dünyayı tehdit eden hastalığın, yakın geçmişte benzeri görülmemiş ekonomik durgunluğa yol açacağı tahmininde de bulundu.
Bundan böyle mevcut sistemin eskisi gibi olmayacağı, bir çok şeyin değişeceği yönünde bir beklenti var, peki gerçekten bu olabilecek mi?
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, salgının kontrolüne yönelik alınan önlemlerin ekonomide ani bir durmaya neden olduğunu, bu yıl küresel resesyon görüleceğini açıkladı.
Dünyada koronavirüs salgını kaynaklı can kayıpları artarken, çeşitli kuruluşlardan küresel ekonomide resesyon görülebileceği yönünde uyarılar yapılıyor.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 'Koronavirüsün yayılması küresel bankaların sermaye piyasası gelirlerini vurabilir' uyarısı yaptı.
Küresel piyasalardaki koronavirüs endişelerinin yanı sıra Suriye kaynaklı riskler piyasanın radarında kalmaya devam ediyor. Dolar sabah saatlerinde 6,14-6,15 bandında...
Alacak sigortası şirketi Euler Hermes'in Ekonomik Görünüm Raporu'na göre, büyümenin yavaş kalmasıyla iflaslardaki artış 2020'de yüzde 6 civarında olacak.
Uluslararası Çalışma Örgütü, küresel istihdama ilişkin öngörülerini açıkladı. Dünya genelinde bu yıl işsiz sayısına 2,5 milyondan fazla kişinin eklenmesi bekleniyor.
ABD'de bilim insanları, son 10 yılın, şimdiye kadar dünyada ölçülen en sıcak dönem olduğunu bildirdi.
Dünya Ekonomik Forumu'nun Küresel Riskler Raporu'na göre, gelecek 10 yılı en fazla etkileyecek küresel riskleri, iklim değişikliği ve ona bağlı çevresel olaylar oluşturacak.
Küresel borç seviyesi geçen yılın dokuz aylık döneminde 9 trilyon dolar artışla 253 trilyon dolara ulaşarak, tüm zamanların rekorunu kırdı.
Altın fonlarındaki varlıkların piyasa değeri 2019'da yüzde 37 yükselerek 141 milyar dolar oldu. Fonlardaki altın miktarı ons bazında 92 bin 634 seviyesine ulaştı.
Dünya Bankası, küresel ekonomik büyüme beklentisini 2020 için yüzde 2,7’den yüzde 2,5’e çekti. Türkiye'nin büyüme tahmini yüzde 3 olarak sabit bırakıldı.
ABD ve İran arasındaki artan gerilim küresel piyasalarda önemli bir baskı unsuru olmayı sürdürüyor. Yatırımcılar portföylerindeki jeopolitik riskleri yeniden değerlendiriyor.
ABD-İran gerilimi, altın ve petrol gibi yatırım araçları üzerinde belirleyici olacak.
Ipsos araştırma şirketinin ‘ülkelerin genel mutluluk durumları’ araştırmasında Türkiye’den katılanların yarısı mutlu olduklarını söylerken, dünya genelinde mutlu birey oranında düşüş var.
Küresel ekonomideki daralma sürerken, kamu politikalarının yetersiz kalması halinde merkez bankalarının piyasalara helikopter parayla müdahale edebileceği söyleniyor.
Yeni bir küresel krize dair uyarılar artıyor. Dün, IMF'nin küresel ekonomide yavaşlama riskine dikkat çekmesinin ardından bugün benzer bir uyarı da Moody's'ten geldi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Türkiye ekonomisinin 2019 yılı sonunda yüzde 0,5 ile pozitif şekilde büyümenin sağlanacağını söylemişti.
ABD Başkanı Donald Trump: Gelecek küreselleşmecilerin değil, vatanseverlerin olacak.
Türkiyeli iklim aktivistleri, iklim krizine dair hükümetlerin etkili adımlar atması için harekete geçen küresel aktivistlere destek veriyor.
Dünya ticareti gerilerken, ihracata dayalı sanayileşmiş bütün ülkelerin, tabii bu arada Türkiye’nin de etkileneceği, yeni bir küresel daralmanın işaretleri birikiyor.
Küresel ticaret ve Brexit'te atılabilecek yanlış politik adımların ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken IMF, 2019 ve 2020 büyüme tahminlerini aşağı çekti.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ticaret belirsizliğini işaret ederek 2020 yılına ilişkin küresel büyüme beklentisini düşürdü.
Kredi derecelendirme şirketi Fitch analistlerinden MacCormack, doların zaman içinde küresel rezerv para olma statüsünü kaybetme riski altında olduğunu söyledi.
Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman küresel ekonominin bu yıl resesyona girme ihtimalinin olduğunu dile getirdi.
Fitch, kamu borçlarının küresel düzeyde hızla yükseldiğine dikkat çekti, bu borçların gelişmekte olan ükelerde GSYH'nın yüzde 80'ine ulaştığı uyarısı yaptı.
Bu yıl birçok liderin katılmayacağı Dünya Ekonomik Forumu öncesi IMF, ABD ile Çin arasındaki gerginlik ve Brexit gibi konular küresel belirsizlikler yaratıyor.
IMF'nin küresel büyüme beklentilerini düşürdüğü raporda, Türkiye ekonomisindeki yavaşlamanın öngörülenden fazla olacağı kaydedildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.